Izbori 2024

Direktno.rs

16. 01. 2024. 21:45 4

Ponoš: Više razloga za protest, svi se odnose na nasilje

Predsednik stranke Srbija centar general Zdravko Ponoš izjavio je da na šestu godišnjicu od ubistva Olivera Ivanovića građani imaju još više razloga za protest.

- Svih ovih godina smo se na današnji dan okupljali zbog Oliverovog ubistva, što je najgrublji vid nasilja. Prošle godine se desio još niz ubistava i, najgore, ubistvo dece. Na kraju smo imali i izborno nasilje. Razloga za okupljanje je sve više. Zato moramo da nastavimo da se borimo kako institucionlno, tako i na ulici, ali i angažujući sve one koji mogu da utiču na rasplet ove krize u zemlji - rekao je Ponoš za portal Nova.rs.

Govoreći o zahtevu opozicije za ponavljanjem beogradskih izbora Ponoš je rekao da to zavisi od toga da li će pritisak građana biti dovoljno snažan.

- Radi se o tome da li će režim uspeti da prihvati istinu i činjenicu da su razvalili ovo društvo. Moraju da se suoče sa time da je očigledno da su pokrali izbore, da su ukrali grad i tome mora da se vidi kraj jer to nije dobro ni za koga - rekao je Ponoš.

Povodom sednice Evropskog parlamenta na kojoj će se raspravljati o izborima u Srbiji Ponoš je rekao da je to "prvi korak u dobrom smeru i prvi dobar signal iz Evrope".

Komentarišući predstojeći izveštaj posmatračke misije ODIR koja je posmatrala izbore u Srbiji 17. decembra, Ponoš je istakao da se nada da će izveštaj "biti u skladu sa istinom".

- Verujem da će izveštaj biti i tvrđi od onoga što smo čuli u prvim reakcijama od posmatrača u Beogradu. Očekujem da će posle sutrašnje sesije Evropskog parlamenta biti mnogo teže da se lobistički utiče na peglanje tog izveštaja - zaključio je Ponoš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati