Izbori 2024

Direktno.rs

29. 12. 2023. 15:48 17

ProGlas zove na miran protest: Gost Rade Šerbedžija

"Inicijativa ProGlas poziva sve građanke i građane na miran protest, koji će biti održan u subotu (30. decembar) od 12 časova, kod Terazijske česme, pod sloganom "Ne pristajemo". Kao specijalni gost, na protestu će govoriti glumac, pesnik i muzičar Rade Šerbedžija", navodi se u saopštenju inicijative ProGlas, koje prenosimo u celosti.

"Osim njega, obratiće se i pokretači ProGlasa glumica Svetlana Ceca Bojković, kao i profesori Miodrag Jovanović i Filip Ejdus, profesor Oliver Tošković, ali i Srđan Cvijić kao kontrolor na nedavno održanim izborima, Marinika Tepić i Miroslav Aleksić ispred koalicije "Srbija protiv nasilja", košarkaš Vladimir Štimac ispred koalicije NADA, kao i studentkinja Emilija Milenković. Voditelj programa biće novinar Željko Bodrožić.

Nakon govora kod Terazijske česme, učesnici protesta uputuće se ulicom Kralja Milana do Londona, odakle će skrenuti u Kneza Miloša, da bi potom stigli ispred zgrade Ustavnog suda.

Inicijatori ProGlasa još ranije su pozvali sve da složno, mirno i odlučno poruče da ne pristaju na prekrajanje izborne volje, da ne pristaju na obesmišljavanje demokratije i vladavine prava i da ne pristaju na rađanje ogoljene autokratije u Srbiji.

Zbog izneverene izborne volje građana, ProGlas zahteva da se novi parlamentarni i lokalni izbori u celoj Srbiji održe u roku od šest meseci nakon procesa temeljne promene izbornih uslova", zaključuje se u saopštenju ProGlasa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati