Izbori 2024

Direktno.rs

22. 12. 2023. 17:00 19

Savo Manojlović odgovorio Hilu: Nema demokratije tamo gde nema slobode

Savo Manojlović iz pokreta Kreni - Promeni odgovorio je video obraćanjem na poruku ambasadora SAD Kristofera Hila koji je rekao da se raduje saradnji sa Vladom Republike Srbije.

U video obraćanju Savo Manojlović je rekao da se saradnji sa ovakvom Vladom raduje Kristofer Hil "zato što ima dogovor da sa SNS rukovodi nacionalnom frekvencijom koju ima Pink", da se raduje i ruski ambasador Bocan Haričenko pošto "ima dogovor da rukovodi sa Aleksandrom Vučićem nacionalnom frekvencijom koju ima TV Hepi", kao i da se raduje kineski ambassador, s obzirom da "kineski investitori u Srbiji ne moraju da poštuju ekološke standarde i zakone koje bi morali u Kini".

Hil je ocenio da su izbori "stres test" za demokratiju, kao i da nakon izbora, kada učesnici "nisu veoma zadovoljni jedni drugima", i istakao da Srbija treba da ova pitanja reši kroz institucije.

Manojlović je dodao da institucije u Srbije ne postoje.

- Slažem se da konflikte u demokratiji rešavaju institucije, ali u Srbiji institucije ne postoje. Republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac niko nikada nije video da radi svoj posao. Policajci koji rade svoj posao su izuzetak i kada rade svoj posao, poput policajaca koji otkriju Jovanjicu, ugrožena im je bezbednost. Da li znate da policija nijednom nije reagovala na prijave posmatrača u toku izbornog procesa kada ste imali ljude koji kupuju glasove ili imaju paralelne spiskove - rekao je Manojlović.

Izbori jesu “stres test” za demokratiju, ali taj test nije položen, dodao je Manojlović.

- Demokratija je u nedelju doživela slom. Imali ste džipove iz kojih nabildovana lica kupuju glasove, na nacionalnoj frekvenciji Pink se prenosi kako čovek u Novom Pazaru ubacuje tri glasačka lističa pred večitim ministrom Rasimom Ljajićem, a ljudi su nalazili pozive za glasanje u stanovima i zgradama za lica koja su registrovana mimo zakona - replicirao je Manojlović.

- Vaš predsednik Abraham Linkoln je rekao "Demokratija je vladavina narodom, od naroda, za narod". Demokratija nije vladavina ambasadora i čoveka koji je pomislio da je božanstvo, od sopstvene stranke napravio sektu, a u društvu uništio svaku instituciju. I na kraju, pošto Srbiji želite prosperitet, drugi vaš predsednik Džon Kenedi je rekao: "Najbolji put u progres je put slobode" - zaključio je Manojlović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati