Izbori 2024

Direktno.rs

21. 04. 2024. 22:44 12

Marsenić u Utisku: Sve je bilo jasno kada je došao Hil

Potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Predrag Marsenić ocenio je da je "strašna greška" što su neke stranke koalicije "Srbija protiv nasilja" odlučile da izađu na izbore najavljene za 2. jun.

Novi DSS je saopštio da je Marsenić u "Utisku nedelje" buduće izbore nazvao "nameštenim", te da je kazao "da su danas mnogo gori uslovi nego što su bili na izborima 17. decembra".

Na sastanku koalicije "Srbija protiv nasilja" u petak su protiv izlaska na beogradske i ostale izbore 2. juna glasali Stranka slobode i pravde, Srbija Centar, Zajedno i Demokratska stranka (DS), iz koje su potom naveli da će se prikloniti volji većine - da se na izbore izađe.

Marsenić je u Utisku nedelje rekao da je oko izbora "sve postalo jasno" kada se na razgovorima u Skupštini Srbije pojavio američki ambasador Kristofer Hil.

- Nabacio je Aleksandru Vučiću "volej", i neko se primio na tu udicu. Strašna greška je da se opozicija podelila - kazao je on.

Kako je naveo, "i tu je najveća pobeda Hila i Vućića" i "to nije smelo da se desi". Marsenić smatra da bi, "da se izbori održavaju na jesen", mogli da budu popravljeni birački spisak i mediji, te da je "vreme za dogovor sa Srpskom naprednom strankom (SNS) prošlo".

Ocenio je da SNS neće ispuniti uslove opozicije jer, kako tvrdi, vlast i danas vrši migracije birača i u Beogradu i Nišu i Novom Sadu.

- Kako da se borite - kampanja vrata od vrata, kad imate sedam do osam dana. Uslovi su danas mnogo gori nego 17. decembra - kazao je Marsenić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati