Izbori 2024

[ Izvor: Agencije ]

20. 12. 2023. 14:33 11

Jovanović: Isterati Nestorovića na čistac

Predsednik Nove demokratske stranke Srbije i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je da se zalaže za održavanje novih izbora u Beogradu, ali da sada sve zavisi od pokreta koji vodi doktor Branimir Nestorović i da on mora da bude „isteran na čistac na koju će stranu“.

Jovanović je za televiziju Nova S rekao da je vlast „izgubila izbore u Beogradu“ i da sa 53 ili 54 odbornika više nema većinu.

- Sada treba sesti s Nestorovićem i videti da li je spreman da s ostatkom opozicije učestvuje u promeni vlasti u Beogradu. Nas čekaju ponovljeni izbori ako je Nestorović iskren da neće ni sa kim praviti koaliciju. Ali, ako podrže izbor novog gradonačelnika iz redova vladajućih struktura, onda su deo vlasti . ocenio je predsednik Novog DSS-a.

Jovanović je rekao da se on zalaže za to da se ide na nove izbore u Beogradu.

Na pitanje šta misli o protestu dela opozicije, Jovanović je rekao da akcija nije dovoljno promišljena.

- Mi imamo već iskustvo protesta koji su potrošeni. Bes, razočaranje, ljutnja nisu dobri saveznici kada se donose odluke na prečac. Uveren sam da RIK neće ništa uraditi i neće se ništa pomeriti. U Srbiji više ne postoji vladavina prava, mi više nismo pravna država, i narod je izgubio poverenje u institucije - ocenio je Jovanović.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije je zaključio da treba da dođe do sastanka opozicije, i da veruje da će narednih dana i doći do toga, da bi se videlo koji je najbolji način daljeg postupanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati