Izbori 2024

D. Ljutić

22. 12. 2023. 07:00 25

Tri karte za Beograd: Vučić menja narod

Predsednikov narod je privilegovan, dok su ostali građani drugog reda. Tako je i seljane iz okoline Petrovca na Mlavi, na isti način podelio na svoj narod i ostale. Inače, tako se oblikovao kastinski sistem u Srbiji pod Vučićem. Od privilegovanih do nedodirljivih. Naravno, za spoljni svet to ne znači da Srbija nije demokratska zemlja. Što se pravih kasta tiče, one su u sebe zatvorena i nema mešanja i prelaženja iz nižih u više. Kod demokrate Aleksandra Vučića je sve drugačije. U svemu tome, presudan udeo ima državna politika.

U Srbiji Aleksandra Vučića se od običnog naroda ništa ne traži, ništa ne očekuje. Osim, naravno, da se stalno zahvaljuje vođi, raduje kad se naredi i da nikada ne zaboravi ko mu je omogućio da ima to što ima. To je ništa, ali, kao što često zbori predsednik, pre njega ni toga nije bilo. Zna to običan narod i shvata da je blagosloven što mu je podareno to ništa.

Nosioci liste “Srbija protiv nasilja” Marinika Tepić i Miroslav Aleksić, koji od ponedeljka štrajkuju glađu, najavili su da će upotrebiti sva zakonska sredstva za poništenje parlmentarnih, i lokalnih izbora u Beogradu, jer imaju dokaze o izbornoj krađi, koje su dostavili Republičkoj i Gradskoj izbornoj komisiji, a obratiće se i Ustavnom sudu.

Tepić je, u obraćanju novinarima ispred sedišta RIK, rekla da se na izborima u nedelju desila “krađa epskih razmera, uvoženjem birača iz drugih država”. Ne pristajemo da Aleksandar Vučić menja narod, uvozi birače iz drugih država"navela je Tepić.

To bi bio neki normalan splet događaja. Uvozili smo jabuke, sad ćemo narod. Sve češće nailazimo na srceparajuće priče predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koje ne znamo u koji žanr da smestimo. Predsednik Vučić boravio je tokom kampanje u Petrovcu na Mlavi, a tokom njegove posete ovog gradu došlo je i do rasprave sa meštaninom obližnjeg sela, koji se prvom čoveku države požalio da nadležni 10 godina obećavaju put, ali da njega nikako nema. I to je izazvalo burnu reakciju Vučića, koji je u jednom trenutku viknuo na grešnog čoveka. Nešto slično je učinio i glumac Branislav Lečić u filmu "Tri karte za Holivud".

- Ovaj narod je stoka nezahvalna sve je upropastio. Hapsi milicijo moja, satri to za zemljom. Sve je to ista bagra - zaključuje Lečić u filmu.

Naravno, za spoljni svet ovo sve ne znači da Srbija nije demokratska zemlja. Što se pravih kasta tiče, one su u sebe zatvorena i nema mešanja i prelaženja iz nižih u više. Kod demokrate Aleksandra Vučića je sve drugačije. U svemu tome, presudan udeo ima državna politika, a nisu zanemarljivi ni nasleđeni obrasci ponašanja. Naime, vlast ima da se poštuje, s kolena na koleno. Zavisi od toga koliko vas noge još služe

U mitskom poimanju države i zakona, za Vučića je ova zahvalnost običnog naroda, oduvek bila čin odanosti i patriotizma, a ne alarmantnog kršenja zakona i zloupotrebe položaja. Jer, kako da zloupotrebiš službeni položaj ako si privatnik. Tačnije, ako ti neko neprestano dovikuje "Vučić je Srbija".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati