Izbori 2023

23. 11. 2023. 07:00 2

"Sve su uradili i pokušali da nas onemoguće da učestvujemo na izborima"

Poštovani građani Novog Pazara i Srbije, nakon svih ovih dana, velikog i predanog rada na prikupljanju potpisa podrške listi "Novi Pazar protiv nasilja - Marinika Tepić - Benjamin Birđozlić", a koju smo kandidovali uz veliku podršku građana Novog Pazara, doživeli smo ono što opozicija inače proživljava od strane režima SNS i njima priraslih stranaka, poput SDP-a - piše u saopštenju odbora Stranke slobode i pravde Novi Pazar.

Dalje se navodi:

Ponosni na Novi Pazar i nas iz Stranke slobode i pravde, pišući istoriju samostalnog izlaska na izbore u našem gradu u kojem se već 30 godina smenjuju ista imena na vlasti dok građani Novog Pazara beže "trbuhom za kruhom", otišli smo na zakazani termin predaje liste u GIK Novi Pazar.

Predaju smo, inače, uredno najavili kako pravila nalažu i prilikom najave, iz GIK Novi Pazar smo obavešteni da smo peta stranka po redu koja se kandiduje na lokalnim izborima, zakazanim za 17. decembar ove godine.

GIK Novi Pazar je nakon prijave naše liste, po hitnom zahtevu SNS i SDP, van protokola, primio listu koja je, gle čuda, imala potpise građana koji su nama, u skladu sa svim zakonskim procedurama, pružili podršku. Sve su uradili i pokušali da nas onemoguće da učestvujemo na izborima.

Naravno, kao lista koja okuplja nove, mlade, nepotkupljive i hrabre Novopazarce, znali smo da će našu kandidaturu i izlazak na lokalne izbore, doneti brigu aktuelnom režimu, koji je po navici pokušao da iskoristi pretnje, ucene i strahovladu, kako bi nas onemogućio da na izbore izađemo. Nažalost, jedini koji se plaši su oni iz aktuelne vlasti jer će izgiubiti vlast, a onda i privilegije koje su stekli, živeći na grbači građana Novog Pazara.

Demantujemo da se desio bilo kakav napad na GIK Novi Pazar. To je aspolutna laž. Na snimku koji su preneli svi režimski mediji, jasno se može čuti glas našeg istaknutog člana Nusreta Birđozlića, koji kaže: "Nemoj ti meni da pretiš."

Na naša pitanja o radu GIK-a, direktne pretnje je uputio direktor SDP-a, Muzafer Dragolovčanin, koji je inače osuđen za zloupotrebu službenog položaja i trgovinu uticajem, što je pokušao da demonstrira i nad nama. To kako su SNS i SDP naučili da vladaju strahom, pretnjama i ucenama, kod nas iz Stranke slobode i pravde, ne prolazi.

Identično kako branimo svoj intergritet i dostojanstvo, branićemo sve građane Novog Pazara. Spremni smo da se obračunamo sa kriminalom i korupcijom aktuelnog režima i to je ono čega se aktuelni gradski režim plaši, a u strahu pokušava da preti. Neće proći.

Pozivamo sve Novopazarce da podrže listu Novi Pazar protiv nasilja - Marinika Tepić - Benjamin Birđozlić, kako bismo svim građanima Novog Pazara doneli mir, sigurnost i bezbednost. Odgovorni da odgovaraju i budu procesuirani, a građani da osete slobodu i skinu težinu SNS-SDP okova sa svojih leđa. Stranka slobode i pravde je tu sa građanima Novog Pazara i ne idemo nikuda. Građani, hvala na podršci - stoji na kraju saopštenja odbora Stranke slobode i pravde Novi Pazar.

Dilema

Zoran Živković [28.02.2024.]

Padobranski doskok

Kako biste reagovali kad bi vam SNS aktivisti došli na vrata?