Beograd

[ Izvor: Mediji ]

14. 09. 2024. 13:03 10

Stigao račun za Infostan: Neprijatno iznenađenje

Beograđanima ovih dana stižu uvećani avgustovski računi za Infostan zbog poskupljenja odnošenja smeća i kabastog otpada. JKP Gradska čistoća od 15. avgusta zaračunava nove, više cene svojih usluga transporta komunalnog otpada.

Prema novom cenovniku JKP Gradska čistoća, sakupljanje i transport komunalnog otpada naplaćuje se po metru kvadratnom 9,90 dinara, ukoliko se plaća paušal po kanti, onda je cena 950 dinara sa PDV-om.

Samostalne delatnosti plaćaju paušalno iznošenje komunalnog otpada prema površini poslovnog prostora do 30 kvadrata od 1.570 dinara pa do 2.948 dinara u zavisnosti od vrste samostalne delatnosti.

Odluka je doneta u skladu sa činjenicom da se cene usluga sakupljanja i transporta otpada nisu menjale od 2022. godine, saopštili su ranije iz JKP Gradska čistoća.

Kako je navedeno, stare cene bile su ekonomski neopravdano niske, pogotovo u uslovima kada su troškovi energenata, rezervnih delova i usluga popravki komunalnih vozila značajno uvećani.

Odlukom Nadzornog odbora JKP Gradska čistoća od 19. juna 2024. godine donete su nove cene usluga sakupljanja i transporta komunalnog otpada i cena usluga tretmana kabastog otpada i zbrinjavanje posebno odvojenih frakcija iz komunalnog otpada koje se zbog svog sastava i karakteristika ne mogu odlagati u opremu za sakupljanje komunalnog otpada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati