Beograd

[ Izvor: Vreme ]

23. 05. 2024. 12:55 5

Pešački prelaz u ZEMUNU koji NE VODI nikuda (FOTO)

U beogradskom naselju Zemunske kapije pojavio se pešački prelaz koji vodi do kružnog ostrvca između zgrada, te nije jasno kakva je njegova funkcija i kome je namenjen. Slični pešački prelazi razbacani su i u drugim delovima Beograda.

Na društvenim mrežama je objavljena fotografija neobičnog pešačkog prelaza u naselju Zemunske kapije. Neko je iscrtao zebre od trotoara do kružnog ostrvca sa zelenilom između zgrada, te je potpuno nejasno čemu ovakvi pešački prelazi služe, piše Vreme.

Naselje Zemunske kapije je stambeno - poslovni kompleks u izgradnji koji nastaje na prostoru bivše kasarne "Aleksa Dundić" u Zemunu. Važi za jedno od skupljih mesta za život u Beogradu, a za kvadrat stana u ovom zemunskom naselju prošle godine je bilo potrebno izdvojiti oko 2800 evra. Po ovom parametru, ispred njega su bili samo Novi Dorćol, Beograd na vodi i kompleks Lux 51 na Novom Beogradu.

Nisu Zemunske kapije jedine koje imaju pešački prelaz koji ne vodi nikuda. Zebre bez namene mogu se videti širom Beograda - što su potvrdili i korisnici društvene mreže Iks, koji su uz odgovor na pešački prelaz iz zemunskog naselja prilagali svoje fotografije nepotrebnih zebri u Beogradu.‌Na primer, sličan prelaz je prošle godine osvanuo, takođe u Zemunu, u prolazu između Svetosavske i Glavne ulice. On sa obe strane vodi direktno u betonski zid - nema ni trotoara, a ni semafora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati