Beograd

Direktno.rs

23. 05. 2024. 08:44 2

Jovanović o izmeštanju tramvaja iz Pariske: I skupo, i glupo

"Ideja o pretvaranju Pariske ulice u pešačku zonu i premeštanju tramvaja na donji Kalemegdan stara je više od 30 godina i rađeno je više saobraćajnih analiza, ali su sve pokazivale veliku manjkavost tog rešenja", izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji šef odborničke grupe "Savez za Srbiju".

- Jedan od zaključaka tih studija bio je da tramvaj ne treba izmeštati sa postojeće trase, s obzirom na to da intervali prolaska tramvaja nikako ne ugrožavaju pešačke tokove - objašnjava Jovanović.

- U svetu su, uostalom, poznata rešenja zajedničkog vođenja pešaka i javnog saobraćaja kroz pešačke zone. Pogotovo što taj pešački saobraćaj kod nas na tom pravcu nema isti intenzitet ni tokom dana, niti tokom dana u nedelji - istakao je direktor CLS i zaključio:

- Aleksandar Šapić treba da izbegava pozivanje na Branu Jovina i ostale velikane graditeljstva, jer ih prosto ne razume. Jovin jeste razmatrao ideju potpuno pešačke veze Knez Mihajlove i Kalemegdana, ali ako i samo ako se istovremeno napravi drumski tunel i podzemni javni prevoz.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Politički kameleoni

Zoran Živković [12.06.2024.]




Video dana

Kreativna radionica

Anketa

Dokle može Srbija na Evropskom prvenstvu?

Rezultati