Beograd

[ Izvor: N1 ]

19. 02. 2024. 10:05 11

Sednica Skupštine grada odložena za 1. mart

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda odložena je za 1. mart. Nije bilo kvoruma...

Odbornici koalicije "Srbija protiv nasilja" ušli su u salu Skupštine sa transparentima "Krađa neće proći", "Pokrali ste izbore" i "Beograd vas neće".

Šapić je na konferenciji za novinare uoči početka konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda, izjavio da će se, ukoliko u narednih desetak dana ne dođe do jedinstvenog stava izborne „Mi – Glas iz naroda“ o učešu u vlasti, ići na nove izbore

- Baš zbog toga što mislimo da je Beogradu potrebna legalna, legitimna i stabilna vlast. I to je razlog zašto se obraćam, i što ćemo pokušati još ovih deset dana da vidimo ako možemo bar ta tri meseca (do novih izbora) da uštedimo Beograđanima - poručio je Šapić.

Izbor zamenika predsednika Skupštine grada Beograda i Predlog rešenja o postavljenju sekretara Skupštine i njegovog zamenika, takođe su trebali da budu na dnevnom redu. 

Gradska skupština broji 110 odbornika, a Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije ukupno imaju 54, odnosno nedostaju im dva da bi nastavili da vrše vlast. Opoziciona lista „Srbija protiv nasilja“ ima 43 odbornika, a koalicija NADA, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije (NDSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) – sedam. Lista „Mi glas iz naroda“ Branimira Nestorovića osvojila je šest mandata, a njen nosilac na izborima u Beogradu je bio Aleksandar Jerković iz pokreta „Nema nazad – iza je Srbija“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je izjavio da postoji većina za konstituisanje Skupštine grada Beograda, kao i da je ona legalna i delom legitimna. On je rekao i da će sačekati do 2. i 3. marta da se vidi da li će ta većina biti legitimna, te da ukoliko ne bude bila, onda će biti održani novi izbori.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati