Beograd

Direktno.rs

22. 01. 2024. 08:54 1

Popović: Ni posle 5 godina od spomenika Mire Trailović nema ništa

Na današnji dan pre tačno 100 godina rođena je Mira Trailović, titan nacionalne umetnosti i prestoničke kulturne scene. Mira Trailović sem što je bila najznačajnija pozorišna rediteljka svog vremena, osnovala je i decenijama vodila Atelje 212 kakvim ga i danas pamtimo po svim kultnim glumcima i predstavama, jednako kao što je pokrenula Bitef koji je ovaj grad paralelno sa FEST-om i beogradskim Džez festivalom učinio svetom. Sve, čemu i danas težimo - izjavila je predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mile Popović.

- Nažalost, bez želje da politizujemo, iako je sadašnja gradska vlast imala dovoljno vremena ne samo da uredi zapušten plato po njenom imenu kod Bajlonijeve pijace, koji se pretvorio u buvljak, nego i da joj podigne spomenik, to je propušteno - uprkos tome što je februara 2019. usvojena odluka na Skupštini grada o podizanju spomenika u čast Miri Trailović i Jovanu Ćirilovu.

Ni posle 5 godina od spomenika nema ništa.

Garantujemo da ćemo čim budemo u prilici, nakon novih izbora u Beogradu to nadoknaditi. Jer Mira Trailović je bila velika dama srpskog teatra, nešto poput neformalne gradonačelnice Beograda i najmanje toliko od nas zaslužuje - izjavila je predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati