Beograd

Direktno.rs

04. 12. 2023. 21:03 13

Šapić produžuje mandat saradnici Čamagić (FOTO)

Aleksandar Šapić, odlazeći gradonačelnik Beograda, će sutra na sednici Privremenog organa produžiti mandat svojoj saradnici Aleksandri Čamagić, koja se sumnjiči da je javni novac namenjen za prevenciju vršnjačkog nasilja izvlačila preko fantomskih firmi.

Češljajući konkurse za dodelu novca koje raspisuju ministarstva, BIRN i Građanske inicijative su otkrili veliki broj organizacija koje su uzimale novac za nikada realizovane projekte. Naime, te organizacije bi se prijavile na konkurs, dobile bi novac, isti prebacile privatnim agenacijama i vraćale fiktivne izveštaje o sprovedenim aktivnostima.

Prema računici BIRN-a, na ovaj način, samo preko konkursa Ministarstva za brigu o porodici i demografiju u 2021. godini, izvučeno bar pet miliona evra. A predsednica komisije koja je dodeljivala novac bila je upravo Čamagić.

Umesto da Šapić smeni svoju saradnici, on joj produžuje mandat. Ovu informaciju objavio je prof. dr Vladimir Obradović na svom nalogu na društvenoj mreži "X".

- Upravo smo dobili materijal za Privremeni organ u kom jasno stoji da će Aleksandar Šapić na sutrašnjoj sednici produžiti mandat Aleksandri Čamagić, umesto da je bez odlaganja smeni. Sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandra Čamagić se sumnjiči da je javni novac namenjen za prevenciju vršnjačkog nasilja izvlačila preko fantomskih firmi - napisao je prof. dr Vladimir Obradović kandidat za gradonačelnika koalicije "Srbija protiv nasilja" na svom nalogu na društvenoj mreži "X" (nekadašnji Tviter).

17. decembra se ukazuje prilika da se zaustavi dalje uništavanje Beograda i pljačkanje Beograđana. Sva istraživanja ukazuju na to da će građani Beograda iskoristiti tu priliku i Aleksandra Šapića poslati u političku istoriju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati