Beograd

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

07. 10. 2022. 17:30 6

Protest ispred Informera: "Ženski bes je tu" (VIDEO)

U Beogradu se ispred redakcije Informera održao se treći protest zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem, koji je nedugo nakon toga ponovo uhapšen. Informer je to proglasio svojom pobedom, ali je posle toga održan novi protest.

Povod za današnji protest je, kažu, to što intervju nije povučen sa sajta i YouTube kanala Informera.

Jedna od organizatorki protesta Jelena Riznić rekla je da "Igor Milošević nije jedini silovatelj".- Tražimo da postoji registar silovatelja i nasilnika nad ženama, takav registar postoji za pedofile. Ženski bes je tu i nećemo stati više nikad, tako da nastavljamo dalje - rekla je ona.

Aktivisti i građani uzivikuji "go*no jedno, kako smeš", ono što je rekla građanka koja je napala Vučićevića.Na transprarentima piše "Srbijo ustani protiv nasilja", "Žena je rodila sve nas, žena će roditi i revoluciju", "Sigurnost za žene. Robija za nasilnike", "Eksluzivno je to da ste go*no“, "Gde je i šta radi Centar za socijalni rad".
Okupljeni viču i "Ženska revolucija". Održana je i protestna šetnja do Trga Nikole Pašića, a zatim i do Skupštine Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati