Društvo i ekonomija

Direktno.rs

09. 04. 2024. 19:54 5

PSG: Gašić da smeni Cmolića, kazniti Pink i Informer

"Kampanja mržnje na račun zajednice Vlaha koja se ovih dana sprovodi od strane vladinih medija i samih predstavnika institucija započela je od načelnika UKP-a Ninoslava Cmolića koje je gostujući na Informer televiziji naveo da osumnjičeni imaju izuzetno nizak koeficijent inteligencije, kao i da je to čudno podneblje jer su u pitanju Vlasi", navodi se u saopštenju Pokreta slobodnih građana, koje prenosimo u celosti.

"Novo uznemiravanje javnosti, koja je već dovoljno potrešena situacijom sa ubistvom devojčice u Boru, apsolutno je nedopustivo i za svaku osudu i Pokret slobodnih građana traži od ministra Bratislava Gašića momentalnu smenu načelnika policije Ninoslava Cmolića zbog etičke netrpeljivosti i stigmatizacije zajednice Vlaha koji žive u Istočnoj Srbiji.

Sinhronizovana državna kampanja narušavanja međuetničkih odnosa sa Vlaškom zajednicom nastavlja se na udarnim medijima vlasti, TV Informeru i Pinku i tražimo da REM počne da radi svoj posao, postupi profesionalno i kazni navedene medije zbog satanizacije Vlaha.

Podsećamo da se Cmolićevo prezime spominje i u Skaj prepiskama koje se nalaze u optužnici protiv Belivukovog klana. Načelnik je na mesto SBPOK-a došao 2020. godine kao Vulinov kadar, jer je Vulin pre toga smenio dotadašnjeg načelnika. Narativ koji Cmolić propagira nimalo ne odudara od narativa koji propagira naprednjačka vlast i jasno pokazuje kakav je njihov odnos prema svim nacionalnim manjinama.

Pokret slobodnih građana još jednom poziva na odgovornost - na smenu načelnika Cmolića zbog nedopustivog ponašanja i da REM pokrene postupak protiv Pinka i Informera zbog širenja međunacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Podsećamo da su ljudska i manjinska prava, kao i evropske vrednosti, temeljna načela na kojima je zasnovana Republika Srbija, pobrojana u članu 1 Ustava Srbije i da je neophodna apsolutna borba protiv diskriminacije, govora mržnje i nasilja, kao i da je vladavina prava nemoguća bez prava na različitosti.

Slavljenje, a ne unižavanje različitosti i jednak tretman za sve građane države Srbije je politika Pokreta slobodnih građana", zaključuje se u saopštenju PSG.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati