Beograd

Direktno.rs

15. 08. 2022. 09:20 1

"Sistem javnog prevoza u Beogradu neodrživ "

"Sistem javnog prevoza u Beogradu postaje neodrživ i nijedna strana nije sa njim zadovoljna", izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović u uključenju u "Novi dan" na televiziji N1.

Komentarišući najnoviju odluku o povećanju davanja iz gradskog budžeta za privatne prevoznike po pređenom kilometru, Jovanović je izjavio da je objašnjenje za to veća cena goriva, ali da su problemi sa javnim prevozom mnogo dublji.

- Već sad Grad Beograd, i pre ove odluke, odvaja godišnje za GSP i privatne prevoznike preko 260 miliona evra godišnje, to jest skoro četvrtinu gradskog budžeta, što je neodrživo - izjavio je Jovanović.

- Pritom, niko nije zadovoljan: putnici se žale na loš kvalitet prevoza, Grad je nezadovoljan jer izdvaja previše novca iz budžeta i jer je naplata karata slaba, u GSP-u su nesrećni zbog rukovodstva i odlaska vozača, a privatnici su nezadovoljni jer uvek žele više - objasnio je direktor CLS-a.

- Paradoksalna situacija da za gradski prevoz odvajamo sve više novca, a da je on sve gori, može se rešiti samo sistemskim reformama ove ključne komunalne aktivnosti - zaključio je Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati