Beograd

Direktno.rs

11. 08. 2022. 15:40 5

DS: Performans gradske vlasti umesto akcionog plana

"Beograd je uz staru-novu gradsku vlast oličenu u novom gradonačelniku Aleksandru Šapiću, dobio i nove saobraćajne znakove. Kako je gradonačelnik Šapić i najavio, postavljeni su znakovi koji upozoravaju vozače na kritična mesta koja bi trebalo da zaobilaze tokom kišnih padavina, jer se na njima stvaraju bujice i jezera. Da nije tužno, bilo bi smešno", navodi se u saopštenju beogradskog odbora Demokratske stranke, koje prenosimo u celosti.

"U stilu Monti Pajtona, a kao vrhunac duhovitosti novog gradonačelnika, nova gradska vlast je uverena da će se problemi najbolje rešiti tako što se glava okrene na drugu stranu i problem zaobiđe.

Umesto da ozbiljno pristupe rešavanju problema zapuštene kišne kanalizacije, čišćenju kolektora i ulaganju u vitalne gradske sisteme, gradonačelnik savetuje građanima da obiđu bujice.

Podsećamo gradonačelnika da je još 2015. donet Akcioni plan adaptacije na klimatske promene u Beogradu, koji predviđa povećanje zelenih površina, obnovu i izgradnju odvodnih sistema i kolektora, ali nigde nije predviđeno postavljanje znakova upozorenja na poplave. Pitamo se da li je sledeći potez gradonačelnika podela gumenih čamaca Beograđanima ili možda zabrana izlaska iz kuća tokom kišnih padavina?

Apelujemo na gradonačelnika Šapića da prestane da vređa građanke i građane Beograda ovakvim pogubnim upravljanjem višemilionskim gradom i da pristupi ozbiljnom, sistemskom rešavanju problema u gradu, ili da podnese ostavku i svoje mesto prepusti kompetentnijim i sposobnijim ljudima.

Demokratska stranka je uverena da ovakva vlast neće još dugo biti u prilici da sistemski razara Beograd i da ćemo po smeni vlasti preuzeti odgovornost kako za ispravljanje štete koju trenutno pravi aktuelna vlast, tako i za pravilan razvoj prestonice i time vratiti dostojanstvo Beograđankama i Beograđanima", zaključuje se u saopštenju beogradskog odbora Demokratske stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati