Beograd

[ Izvor: N1 ]

10. 08. 2022. 20:57 5

Našli "rešenje": Vlast se od poplava brani znakovima?!

Nakon velikih poplava na ulicama Beograda u julu, vlast je preduzela "nove mere" i postavila znakove upozorenja na mestima gde dolazi do skupljanja vode usled obilnih padavina.

Kritične tačke na kojima malo jači pljusak napravi poplave na ulicama, obeležene su znakovima za opštu opasnost. Saobraćajni znaci su postavljeni na više lokacija u gradu, a kao najugroženiji delovi se navode mesta gde ne postoji izgrađena kišna, a ni fekalna kanalizacija.

Osnovni problem u Beogradu je što se grad ne prilagođava na nove meteorološke uslove i što se ne radi na održavanju kanalizacije, istakao je Nikola Jovanović iz Centra za lokalnu samoupravu.

Kako on kaže, u 2020. godini iz budžeta je za kišnu kanalizaciju izdvojeno 670 miliona dinara, a u 2022. samo 390 miliona dinara, to je razlog zašto je u julu došlo do poplava na ulicama, smatra Jovanović.

- Mislim da su to pokušaji da se vrlo brzo nešto uradi, bez sredstava, bez para, što je nemoguće, u podzemnu infrastrukturu treba investirati. Grad se hvali rekordnim budžetom pa što se umesto na gluposti budžet ne preusmeri na suštinske stvari koje mogu da omoguće da Beograd funkcioniše i kad su toplotni talasi i kad su velike kiše, oni hoće da nešto očigledno rade marketinški, na kratak rok sa malo para, a to prosto u stvarnom životu ne ide - poručuje Jovanović.

Novi gradonačelnik Aleksandar Šapić je nakon poplava građanima ponudio rešenje u vidu postavljanja znakova, kako bi znali kuda ne treba da prolaze i izjavio da vlast ne može da utiče na padavine u budućnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati