Beograd

Direktno.rs

18. 11. 2021. 06:00 31

Tumbanje u SNS (I DEO): Evo ko je kandidat za gradonačelnika?!

Svesni da im je Beograd najslabija tačka, naprednjaci nikako ne mogu da donesu odluku ko će biti njihov kandidat za gradonačelnika na izborima u aprilu 2022. Međutim, kako Direktno.rs saznaje, to bi mogla biti upravo sadašnja premijerka Ana Brnabić?!

SNS je izgleda prelomio da za gradonačelnika kandiduje Brnabić, jer su svi ostali potencijalni kandidati, poput direktorke KBC Bežanijska kosa Marije Zdravković, neprepoznatljivi među njihovim glasačima.

Prepoznatljiv je bio Aleksandar Šapić, ali je njegov dil sa naprednjacima propao, te će mu ostati samo opština Novi Beograd na čijem se čelu nalazi godinama. Šapiću, ipak, nisu pomogli ni poprimljena bahata naprednjačka retorika, pretnje novinarima, ni veličanje predsednika Vučića.

Brnabić će sa mesta predsednice Vlade biti "unapređena" u kandidata za eventualnu buduću čelnicu grada, verovatno zbog količine gluposti koju je u stanju da izgovori. Ako nastavi da narod sluđuje sa "plate pre SNS bile manje za sto odsto" ili "Isus se rodio 14. februara", izborni "uspeh" naprednjaka biće zagarantovan.

Ona će na ovoj poziciji, pored svojih genijalnih izjava, moći da nastavi i tradiciju targetiranja političkih protivnika i svih režimu nepodobnih, najverovatnije u obliku svojih kreativnih spotova koje će emitovati na ružičastoj televiziji. 

Da se večitom zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću bliži kraj govori i naša informacija da će za gradskog menadžera, ukoliko SNS pobedi na izborima, biti postavljen Luka Petrović, član Predsedništva SNS, koji je svojevremeno vodio stranački odbor u beogradskoj opštini Stari grad.

Ipak, teško da će se Vesić, koji se izgubio vodeći svoju kampanju u pokretnoj kancelariji, sa ovom situacijom lako pomiriti.

Pošto joj je ovo drugi mandat na mestu premijera, Brnabić će, u slučaju pobede SNS, verovatno biti i više nego srećna da pored funkcije poverenice Gradskog odbora Beograda SNS, zasedne i u fotelju gradonačelnika i obezbedi još par godina na vlasti. 

 A ako se neko brine gde će Brnabić živeti nakon što više ne bude premijerka - ne brinite. Pokrenuta je procedura promene “nosioca prava” nad vilom Jovanke Broz, tako da će Ana, u slučaju pobede u Beogradu, moći da nastavi uživanje u svojoj sveže renoviranoj vili.

A da li će SNS i pobediti na izborima - e, to je već drugo i za sada neizvesno pitanje?

Sutra II deo: Koga bi SNS za novog premijera

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 31

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati