Beograd

M. Z.

16. 10. 2021. 18:57 21

Dok se građani smrzavaju, on čestita ambasadoru SAD?!

Dok trećina Beograđana na temperaturi od nekoliko stepeni iznad nule nisu imali grejanje, pa su u svojim stanovima cvokotali od hladnoće, direktor "Beogradskih elektrana" Rade Basta nije se mnogo uznemiravao. Jer, umesto da rešava probleme građana, on je iskoristio vreme da čestita Kristoferu Hilu postavljenje na mesto ambasadora SAD u Srbiji!

Da je Basta čestitao Hilu, objavljeno je na sajtu "Beogradskih elektrana".

- Želim da vam uputim najbolje želje za uspeh na novoj dužnosti. Republika Srbija i Sjedinjene Američke Države imaju prijateljske odnose i uveren sam da će pod Vašim vođstvom, na obostranu korist dva naroda, naši bilateralni odnosi biti raznovrsniji i prošireni. Republika Srbija je opredeljena za snažniju ekonomsku i naučno-tehničku saradnju sa Sjedinjenim Američkim Drzavama, koje vidi kao strateškog partnera u svim oblastima od zajedničkog interesa, kao i u suočavanju sa različitim izazovima današnjice kao što su klimatske promene i životna sredina - poručio je Basta i dodao:

- U svetlu 140. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja, takvi primeri istorijskog savezništva trebalo bi da nam posluže kao putokaz za dalji razvoj naših odnosa. Posebno bi istakao mogućnosti za snažniju ekonomsku saradnju i unapređenje bilateralnih trgovinskih i investicionih mogućnosti između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, u podršci privlačenja investicija američkih kompanija sa akcentom na sektor energetike ali i mogućnostima za poboljšanje poslovnog okruženja i unapređenja trgovinskih odnosa dveju zemalja - istakao je direktor JKP "Beogradskih elektrana".

Na kraju, on je srdačno pozdravio novog ambasadora.

- Vaša ekselencijo, primite još jednom najsrdačnije čestitke povodom početka obavljanja vaše dužnosti i želim vam svu sreću u obavljanju Vaših budućih radnih zadataka. Primite izraze mojeg najvišeg poštovanja - zaključio je Basta.

I, eto, dok Kristofer Hil ne zna šta će od sreće nakon što mu je stigla čestitka od direktora "Beogradskih elektrana", građanima Beograda ostaje samo da se zapitaju čime su zaslužili da se osoba poput Baste brine o tome da li će im radijatori i stanovi biti topli.

Nisu imali sreće Beograđani da ih se Rade Basta seti, iako mu je to u opisu posla. Stoga i moraju da se smrzavaju...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati