Beograd

Direktno.rs

13. 04. 2021. 07:57 0

"Zašto Komisija za zaštitu konkurencije ne istražuje Beogradske elektrane?"

Centar za lokalnu samoupravu je u oktobru 2020. godine podneo Komisiji za zaštitu konkurencije formalnu inicijativu za ispitivanje povrede konkurencije, sa ciljem da se utvrdi da li JKP Beogradske elektrane zloupotrebljavaju monopolski položaj i nameću Beograđanima nepravičnu prodajnu cenu za uslugu daljinskog grejanja - stoji u saopštenju Nikole Jovanovića, predsednika Centra za lokalnu samoupravu.

Dalje se navodi:

Iako je zakonski rok za odluku o ovakvoj inicijativi 15 dana, još nismo dobili odgovor da li je pokrenut postupak protiv JKP Beogradskih elektrana i kakav je formalni stav Komisije u vezi sa našim navodima i zahtevom.

Zbog ovoga, javno pitam predsednika Komisije za zaštitu konkurencije, gospodina Nebojšu Perića, da li se radi o slučajnom propustu, ili je u pitanju politička naredba da se omogući Beogradskim elektranama da ostvaruju ekstraprofit na račun i na štetu Beograđana.

Prema preliminarnoj analizi CLS-a, JKP Beogradske elektrane naplaćuju godišnje 12 hiljada dinara više po domaćinstvu, nego što bi to bilo neophodno i ekonomski opravdano - stoji na kraju saopštenja Nikole Jovanovića, predsednika Centra za lokalnu samoupravu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati