Beograd

Direktno.rs

17. 02. 2021. 16:49 12

Vesić od Rusa kupuje trolejbuse, a u Moskvi ih povukli iz saobraćaja

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, izjavio je pre dva dana, nakon srpske i ruske delegacije u Beogradu, koju su predvodili premijerka Ana Brnabić i potpredsednik Vlade Rusije Jurij Borisov, da se razgovaralo o mogućnosti da Beograd kupi ruske tramvaje, ali i trolejbuse.

Razgovaralo se i o mogućnosti da ruske kompanije prošire poslovanje u Beogradu, kao i da ulažu u transportnu infrastrukturu srpske prestonice.

- Razgovarali smo i o mogućnosti da oni ulažu u transportnu infrastrukturu Beograda. Obavestili smo ih da ćemo uporedo sa beogradskim metroom pokrenuti i projekat javno-privatnog partnerstva za BG voz - rekao je Vesić.

Nameru Vesića da Beograd kupi ruske tramvaje i trolejbuse, prokomentarisao je Nikola Jovanović, predsednik Centra za lokalnu samoupravu.
- Glupo da neko sa strane dođe, a da mu Vesić ne obeća nešto u ime Beograda. Evo sad Rusima nudi da kupi tramvaje i trolejbuse. Nema saobraćajne studije, nema tendera, nema Skupštine grada, nema gradonačelnika... Gostoljubiv čovek, bez dileme - napisao je Jovanović na Tviteru.

Ono što je zanimljivo, a može se naći u ruskim medijima, u Moskvi je 24. avgusta prošle godine, obustavljen trolejbuski saobraćaj koji se odvijao skoro 90 godina. Njih su zamenili elektrobusevi i autobusi, a po gradu je izvršena demontaža trolejbuske infrastrukture.
Podsetimo, Vesić je juče ruskom vajaru, Aleksandru Rukavišnjikovu, obećao posao izgradnje parka u Beogradu, po ugledu na park Guelj u Barseloni, takođe bez procedura, nadležnih institucija, transparentnosti trošenja novca i drugih neophodnih stvari.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati