Beograd

[ Izvor: Beta ]

18. 01. 2021. 14:11 2

"Suzana Vasiljević vrši pritisak na sud"

Član Upravnog odbora NVO RERI advokat Rodoljub Šabić izjavio je danas da izjava savetnice predsednika republike Suzane Vasiljević o izgradnji gondole na Kalemegdanu izaziva brojne neprijatne asocijacije pogotovo što rezolutan ton upućuje na zaključak da iza izjave izvesno stoji sam predsednik.

Vasiljević je sinoć na TV Pink kazala da predsednika Aleksandra Vučića niko ne može da spreči da se projekat izgradnje žičare-gondole na Kalemegdanu završi.

Šabić je ocenio da se takva izjava ne može dovesti u skladu sa minimalnim standardima uređene države.

- Ta poruka je u potpunom neskladu sa lošim mišljenjima koje o projektu imaju bezmalo svi relevantni stručni subjekti (kulturološki, muzeološki, arheološki, istorijski, pravni...) a i hiljade i hiljade građana. Takva poruka je i u potpunom neskladu i sa ustavnom pozicijom i ovlašćenjima predsednika republike koji kao državni organ nema bukvalno nikakvih ovlašćenja - naveo je Šabić. 

Poruka da će gondola na Kalemegdanu po svaku cenu i bezuslovno biti realizovana, dodao je on, imaće i loše posledice po međunarodni ugled zemlje.

Šabić kaže da izjava Suzane Vasiljević predstavlja i direktan pritisak na sud.

- NVO Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI) je još početkom prošle godine, nakon što je tužbom Upravnom sudu otvorio pitanje očigledne nezakonitosti celog projekta, uspeo da izdejstvuje da sud odredi privremenu meru i naloži obustavu radova, do konačne odluke. Ročište nakon kog Upravni sud treba da donese definitivnu odluku o zakonitosti projekta upravo predstoji, zakazano je za februar - rekao je Šabić.

On se zapitao da li je slučajna koincidencija da se sudije koje bi trebalo da donesu odluku, suočavaju od strane najbližih saradnika najmoćnijeg čoveka u zemlji s porukom da njega ništa neće sprečiti da projekat realizuje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati