Beograd

Direktno.rs

10. 11. 2020. 14:15 4

EU: Beograđani najnezadovoljniji kvalitetom života

Najnovije istraživanje EU o kvalitetu života u 83 evropska grada: stanovnici Beograda najnezadovoljniji kvalitetom života, najubeđeniji u korumpiranost gradske vlasti. Svi aspekti zadovoljstva životom u gradu ispod proseka, osim sporta.

Stanovnici Beograda su najubeđeniji u korumpiranost gradske vlasti, a svi aspekti zadovoljstva životom u gradu su ispod proseka, osim sporta. Ovaj izveštaj sumira rezultate 5. istraživanja evropskih gradova, koje pokriva 83 grada i sprovedeno je 2019. godine, a u njemu se mogu pronaći odgovori na pitanja: Koji je grad najčistiji ili najsigurniji? U kom gradu je lako naći posao ili kuću? Koji grad ima najbolji javni prevoz ili kvalitet vazduha? 

 

Kada je Beograd u pitanju, navedeno je da 75 odsto ljudi misli da se "novac i imovina kradu", 31 odsto smatra da se "lako nalazi posao", javnim prevozom je zadovoljno 40 odsto stanovništva, 60 odsto smatra da je javni prevoz siguran, 61 odsto stanovništva misli da je Beograd dobro mesto za život gej populacije, u zdravstveni sistem veruje 41 odsto stanovništva, dok u sportske aktivnosti veruje 76 odsto stanovništva, pokazuje istraživanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati