Beograd

Direktno.rs

07. 11. 2020. 12:06 3

Čega se pametan stidi, beogradska vlast se ponosi!

Uprava Grada Beograda otpočela je predizbornu kampanju tako što je bestidno zloupotrebila Javno komunalno preduzeće "Infostan". Ponavlja se ono što je gradska vlast i ranije nekažnjeno radila: u stotine hiljada koverata koji sadrže mesečni račun za komunalne usluge – ubačen je izborni pamflet - stoji u saopštenju Slobodne Srbije.

Rugajući se Beograđanima i zdravom razumu, u tom pamfletu gradska vlast, tobože vodeći računa o javnom interesu, moli građane da joj saopšte svoje predloge za potencijalne projekte u glavnom gradu Srbije.

Skupština slobodne Srbije saopštava gradskim vlastima sledeće:

- Beogradu odavno nije potreban niti jedan novi kvadratni metar stambenog ili poslovnog prostora, jer ih ima sasvim dovoljno.

- Umesto da se stidite, vi se hvalite da već tri godine izdajete građevinske dozvole za milion kvadrata godišnje, a da pritom ulice, trotoari i sva primarna infrastruktura ostaju nepromenjeni, odnosno neprilagođeni tako velikoj neplanskoj izgradnji. To ovaj grad čini nefunkcionalnim i napornim za život.

- Hvalite se rekonstrukcijom Slavije i Savskim trgom, a tim vašim "podvizima" samo ste uvećali haos i otežali mobilnost saobraćaja centralne gradske zone.

- Besmisleno ulažete stotine miliona evra u suludo betoniranje savske obale, na zemljištu koje ste oteli od Beograđana.

- Zidate gigantske šoping-molove tamo gde im nije mesto, umesto da taj narodni novac iskoristite i konačno napravite dostojnu kanalizaciju u Beogradu, a ne da zagađujemo obe naše reke i brukamo se pred celom Evropom.

- Brutalno lažete da se fabrika za prečišćavanje otpadnih voda već gradi.

- Godinama obećavate obilaznicu, metro, tunele, nove mostove, a zapravo se spremate da jedan dobar most, Stari savski most - srušite.

Uzmite se u pamet i prestanite da "usrećujete" ovaj grad, ostavljajući u njemu svoje tragove od kojih se on nikada neće oporaviti.

Na kraju, pokažite svoju demokratičnost i saopštenje Skupštine slobodne Srbije ubacite u koverte "Infostana" sa računima za naredni mesec.

Pa, neka građani sami odluče ko ih laže a ko im govori istinu - navodi se u saopštenju Slobodne Srbije koje je potpisao Dragoljub Bakić, koordinator Saveta za arhitekturu, urbanizam i saobraćaj. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati