Beograd

Direktno.rs

24. 09. 2020. 13:41 7

Tviteraši o Vesiću i palmama: Sad u kupaćem na Kalemegdan

Sadnja palmi na Kalemegdanu začudila je mnoge Beograđane. Pojedini ne mogu da dođu k sebi pitajući se zbog čega su ove tropske biljke zasađene u Beogradu, gde bi zime i mrazevi mogli da ih unište, dok su drugi čuđenje sproveli u šalu i sarkazam, što su iskazali na društvenim mrežama. Na meti se, naravno, našao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji o svemu u prestonici odlučuje i svaka njegova odluka u najmanju ruku je kontroverzna.

Jedan od onih kojima nije promakla najnovija Vesićeva igrarija jeste reditelj i potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević, koji je istakao da bi zameniku gradonačelnika mogli komotno da pozavide Mujo i Haso.

O palmama na Kalemegdanu uveliko se komentariše na Tviteru, a ovo su samo neke od objava na društvenim mrežama:

- Vesić posadio palme na Kalemegdanu. Sledeći korak je prosipanje soli u Savu i Dunav da od njih napravi more.

- Od sad, kad krenem na Kalemegdan, obavezno nosim kupaći, ležaljku i suncobran. I vikend roman. Jer palme to zaslužuju.

- Da, zamišljam ljude koji sede u nekoj kancelariji i kažu: "Hej, 'ajde da posadimo palme na Kalemegdan". Želim da ih upoznam, da vidim te face i da im otvorim lobanju da proverim šta ima unutra.

- Dajem palmama rok od tri meseca da ostanu u životu, a već u martu-aprilu 2021. genije Vesić će početi da smišlja "izlaznu strategiju" zašto se palme nisu primile, već su se smrzle, smežurale se i propale... A odmah u aprilu-maju, da na njihova mesta zasade, na primer - orhideje!

- Vesić je na Kalemegdanu zasadio palme. Ok. Uskoro. Na Terazijama biće lavanda, kod hrama rašće sekvoja, polje ananasa prekriće Trg republike, lokvanji na Slaviji, Dorćol će biti u senci eukaliptusa, u Gradskoj skupštini rašće lijane sa koje ćemo jednog dana skinuti Vesića.

- Zamenik gradonačelnika, Goran Vesić, dobio nagradu za kulturni doprinos grada Beograda... Na Kalemegdanu posađene palme... Jel se i vama čini da nas malo prave majmunima?

- Kako je najveći neimar današnjice Goran Vesić zasadio palme na Kalemegdanu jedini logičan zaključak jeste da planira da potopi Beograd i od Kalemegdana napravi ostrvo.

- Kalemegdan, Beograd i ovo podneblje i palme nemaju veze jedno sa drugim. Vesić definitivno pravi cirkus od ovog grada. Još da ukrasi te palme novogodisnjim ukrasima...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati