Beograd

Direktno.rs

07. 04. 2020. 12:41 0

"Penzionerima opštine Stari grad da se isporuče paketi pomoći"

- Gotovo tri stotine penzionera Starog grada sa primanjima nižim od 30 hiljada dinara obratilo se opštini Stari grad u poslednjih nedelju dana u potrazi za informacijama o paketima koje su čelnici grada Beograda najavljivali na sva zvona, a nisu ih isporučili - rekao je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Istakao je prvi čovek ove beogradske opštine da su gradonačelniku Zoranu Radojičiću svakodnevno dostavljani spiskovi i kontakt telefoni penzionera, ali da odgovora nije bilo.

- Imajući u vidu činjenicu da smo kabinetu gradonačelnika, koji je istovremeno komandant Štaba za vanredne situacije grada Beograda svakodnevno dostavljali spisak i kontakt-podatke penzionera koji su nam se obraćali, u njihovo ime tražimo od odgovore na sledeća pitanja:

- Ko raspolaže spiskom penzionera koji imaju pravo na pakete pomoći grada Beograda?

- Ko vrši distribuciju tih paketa na Starom gradu?

- Na koji način i kome treba da se obrate penzioneri koji ostvaruju pravo na paket pomoći, a trenutno se ne nalaze na adresama na kojima su prijavljeni?

- Da li su i na koji način u ovu aktivnost uključeni Gerontološki centar, Centar za socijalni rad, PIO fond ili opštinski odbor Srpske napredne stranke? - pitao je Bastać.

Na kraju je naveo da je opština Stari grad bila izostavljane iz komunikacije sa gradskom vlašću.

- Naglašavam da je opština Stari grad bila spremna za prihvat i distribuciju paketa i o tome obavestila gradsku upravu, ali je za razliku od ostalih opština izostavljena iz komunikacije i  uskraćena za važne informacije. Tražimo od Kriznog štaba da bez ikakvog odlaganja izvrši distribuciju paketa za naše najstarije komšije, a odgovornima za ovu zloupotrebu obećavamo da će odgovarati moralno, politički, ali i pravno - istakao je Marko Bastać.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati