Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Beograd

Direktno.rs

07. 04. 2020. 12:41 0

"Penzionerima opštine Stari grad da se isporuče paketi pomoći"

- Gotovo tri stotine penzionera Starog grada sa primanjima nižim od 30 hiljada dinara obratilo se opštini Stari grad u poslednjih nedelju dana u potrazi za informacijama o paketima koje su čelnici grada Beograda najavljivali na sva zvona, a nisu ih isporučili - rekao je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Istakao je prvi čovek ove beogradske opštine da su gradonačelniku Zoranu Radojičiću svakodnevno dostavljani spiskovi i kontakt telefoni penzionera, ali da odgovora nije bilo.

- Imajući u vidu činjenicu da smo kabinetu gradonačelnika, koji je istovremeno komandant Štaba za vanredne situacije grada Beograda svakodnevno dostavljali spisak i kontakt-podatke penzionera koji su nam se obraćali, u njihovo ime tražimo od odgovore na sledeća pitanja:

- Ko raspolaže spiskom penzionera koji imaju pravo na pakete pomoći grada Beograda?

- Ko vrši distribuciju tih paketa na Starom gradu?

- Na koji način i kome treba da se obrate penzioneri koji ostvaruju pravo na paket pomoći, a trenutno se ne nalaze na adresama na kojima su prijavljeni?

- Da li su i na koji način u ovu aktivnost uključeni Gerontološki centar, Centar za socijalni rad, PIO fond ili opštinski odbor Srpske napredne stranke? - pitao je Bastać.

Na kraju je naveo da je opština Stari grad bila izostavljane iz komunikacije sa gradskom vlašću.

- Naglašavam da je opština Stari grad bila spremna za prihvat i distribuciju paketa i o tome obavestila gradsku upravu, ali je za razliku od ostalih opština izostavljena iz komunikacije i  uskraćena za važne informacije. Tražimo od Kriznog štaba da bez ikakvog odlaganja izvrši distribuciju paketa za naše najstarije komšije, a odgovornima za ovu zloupotrebu obećavamo da će odgovarati moralno, politički, ali i pravno - istakao je Marko Bastać.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Bratska Rampa!

Zoran Živković [28.05.2020.]

Video dana

Zajedno smo jači

Anketa

Koju domaću televiziju najčešće gledate?

Rezultati