Život

Direktno.rs

23. 05. 2024. 15:36 0

"Apelujemo na sve poslanike da podrže "Zakon roditelj-negovatelj" koji predlaže SSP"

Zajedno sa grupom roditelja dece sa smetnjama apelujemo na sve poslaničke grupe u Narodnoj Skupštini Republike Srbije da što pre podrže "Zakon roditelj-negovatelj" koji predlaže Stranka slobode i pravde, jer svaki dan, za nas roditelje, bez tog zakona je borba za preživljavanje - izjavila je narodna poslanica Stranke slobode i pravde Irena Živković povodom održanog sastanaka sa grupom roditelja dece sa smetanjama u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

- Mi, roditelji dece sa smetanjama danas smo se složili da kao društvo kasnimo sa nečim što našim porodicama nije milostinja, već obaveza države, da su naše porodice za ovaj sistem nevidljive, a da bi Zakon roditelj-negovatelj bio prekretnica i nada nama da nastavimo da se kroz život borimo za svoju decu - navela je Živković.

- Svako od nas će jednog dana nestati ili se razboleti, a naša deca će ostati, rekla je jedna majka danas i zato je bitno da, najpre, svi mi poslanici svojim potpisom podržimo ovaj Zakon, a potom da se kao društvo bavimo svim drugim problemima koji predstavljaju osnovne stvari za život dostojan ljudskog bića kao što su naprimer stanovanje uz podršku, inkluzija, asistenti, lični pratioci ili psihološka podrška roditeljima. Na korak smo do cilja, zato zajedno apelujemo da podržimo ovaj Zakon, ali i pozivamo druge poslaničke grupe da razgovaraju sa ovim roditeljima i čuju njihove probleme i patnje - zaključila je Živković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Politički kameleoni

Zoran Živković [12.06.2024.]




Video dana

Kreativna radionica

Anketa

Dokle može Srbija na Evropskom prvenstvu?

Rezultati