Život

S. M.

09. 03. 2024. 12:30 0

Daniela Mihajlović dobitnica nagrade "Bring The Noize"

Predsednica SSP u Bosilegradu Daniela Mihajlović je dobitnica nagrade "Bring The Noize" Feminističkog kulturnog centra "BeFemov" priznanja za otpor u malim zajednicama. To je godišnje priznanje koje se dodeljuje ženama koje su u određenim kategorijama pokazale odlučnost, borbu i uspeh tokom prethodne godine.

- Biti među 15 najhrabrijih žena u Srbiji je velika čast i odgovornost. Ova nagrada ima posebnu važnost jer ženska i feministička dostignuća često ostaju nevidljiva u tradicionalnim medijima i društvenim kontekstima - kazala je Daniela.

Ona je dodala da je zajedno sa njom uvek aktivno učestvovala Miljana Stojković, jer su zajedno i hapšene u Bosilegradu, kada su želele da predaju pismo Aleksandru Vučiću.

- Naš angažman i trud na ovom području podseća na važnost borbe za prava i ravnopravnost u svim društvenim slojevima, posebno u onima koji su češće izostavljeni ili marginalizovani. Ova nagrada i priznanje je dodatni podsticaj da se još više ljudi da pridruže misiji za prava i ravnopravnost marginalizovanih grupa, bez obzira na gdje žive i kakve su im uslovi. Stanovnici malih opština kao što su Bosilegrad, Trgovište, Kuršumlija, Blace, Vladičin Han, Surdulica - poručila je Mihajlović.

Ističe, da u malim sredinama građani često nemaju osnovne uslove za život, kao što su struja, voda za piće, javne usluge i putevi, ali ni pristup medijima niti pristup institucijama.

- Cilj pojedinaca i svih nas je da opšti interes bude ispred pojedinaca, a posebno kada se radi o malim i često devastiranim i od mnogih zaboravljenih sredina. Radujem se a ujedno sam i ohrabrena što neko prepoznaje moj trud i napor koji ulažem - poručila je Mihajlović.

Nagradu pod nazivom Bring The Noize dodeljujemo od 2017. godine ženama i inicijativama čije su borbe obeležile prethodnu godinu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati