Život

Direktno.rs [ Izvor: Foto: Printscreen Youtube / MMA Institut ]

25. 02. 2024. 16:24 1

Reči ubijenog Stefana: Ulica je opasnija od sporta, ovde postoji sudija (VIDEO)

Strašna informacija sačekala je pre svega porodicu, a onda i Srbiju u nedelju, kada se saznalo da je ubijen naš MMA borac Stefan Savić.

On je pronađen na uglu Dobračine i Dunavske, sa ubodnom ranom u predelu grudi i od težine povreda je preminuo.

Savić je ubijen u noći između subote i nedelje u Beogradu. Pre samo nekoliko meseci je Srbiji doneo bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu.

O tome je pričao o jednom nedavnom podkastu za MMA Institut, gde je probao da dočara i koliko mu je značila pobeda protiv Vinsenta Keniga iz Austrije i Marija Stefana iz Angole za plasman u polufinale. U polufinalu ga je zaustavio Gadži Gadžijev.

- Malo više nego u Beogradu. Drugačije je bilo, veći pritisak zbog same te veličine koju nosi takmičenje pošto se ipak radilo za Srbiju, a ovde radim za klub i za sebe. Baš sam imao dosta podrške i dosta ljudi mi je pisalo, pa sam imao odgovornost prema njima da to odradim kako treba. Neki pozitivan stres je postojao, taj neki strah, koji i treba da postoji da bi se borbe odradila kako treba. Suštinski, taj neki pozitivan strah i opterećenje. Kad sam ušao sve je bilo lakše i lakše - objasnio je Savić.

Voditelj se našalio da je imao strah jer je to gde se borio (Tirana) nekad bila Srbija, dok je Stefan ispričao i kako se osećao pred borbu.

- Sreli smo se u hodniku, pogledali se u oči i već sam video da sam ušao i da sam ga ‘uzeo’. Tu smo se razišli, posle kad smo se našli posle pola sata, bio je jako dinamičan, pravio je pritisak, napadao odmah, ali našao sam rupe i brzo završio - opisao je Stefan.

Posebno težak deo priče odnosi se na razliku između onoga što se dešava na ulici i onoga što se dešava u kontrolisanim uslovima u ringu, kavezu, ili kom god okruženju za borilački sport.

- Da nisam tu, motao bih se tu negde po gradu, ulica je mnogo opasnija nego sport. Ovde ipak postoji sudija - rekao je Stefan Savić nekoliko meseci pre ubistva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati