Život

[ Izvor: Vreme ]

11. 01. 2024. 13:41 23

Dragan Bjelogrlić: Udaram s leva, i tek ću!

U velikom intervjuu za "Vreme" koje ga je proglasilo za ličnost godine, Dragan Bjelogrlić govori o studentskim danima, glumačkim počecima, navijanju za Partizan i zalaganju za malog čoveka.

Dragan Bjelogrlić je čovek više zanata, i nisu svi u vezi sa teatrom i filmom.

Kolegijum nedeljnika "Vreme" proglasio ga je za ličnost godine zbog društvenog angažmana, jer je potegao inicijativu ProGlas i dao doprinos buđenju demokratskih vrednosti.

- Naše društvo je takvo da stalno imamo mnogo poniženih i uvređenih, ali i diskvalifikovanih i prevarenih. Njih nije teško prepoznati i ako imate imalo ljudskosti i časti, morate biti na njihovoj strani - kaže Bjelogrlić u velikom intervjuu za "Vreme".

- Što su stariji, ljudi obično idu ka desnici, a ja obrnuto - ka levici. Međutim, već sam pominjao smušenost i bezidejnost današnjeg sveta, tako da je tu teško precizno naći svoju poziciju. Kako u celom svetu, a posebno u ovoj našoj nesrećnoj Srbiji. Ali svakako udaram s leva. I tek ću… - rekao je između ostalog Bjelogrlić.

Pričao je i o svojim studentskim danima, glumačkim počecima, navijanju za Partizan, omiljenim filmovima i serijama. I tome šta je postigao ProGlas, a šta nije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati