Život

[ Izvor: N1 ]

18. 12. 2023. 11:02 7

Brat ubijenih mladića u Malom Orašju pokreće akciju pomoći za ranjene

Jovan Mitrović iz Malog Orašja, koji je u masovnom ubistvu 4. maja u tom selu i Duboni izgubio dva brata, rođenog i brata od strica, pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći za oporavak teško ranjenih. On će u petak, 29. decembra, trčati iz Malog Orašja ka manastiru Tumane, kako bi ispunio želju svog brata Petra, čija je želja bila da krene pešice put tog manastira i pričesti se.

- Moj brat Petar je u životu imao mnogo planova i želja. Za njegovih 25 godina života, to je bilo malo, koliko je planirao: da je poživeo i dva puta toliko, ne bi stigao sve da ih ostvari. Razlog zašto vam se sada obraćam je vezan za ostvarenje jedne od tih želja. Jedna od Pecinih želja bila je da iz našeg sela Malo Orašje krene put manastira Tumane gde bi stigao na pričest. Pričao je o tome dugo, sigurno par meseci. Nije mu se dalo da krene. Iz dana u dan je spremao opremu za to hodočašće: ranac za planinarenje, šator za prenoćište i drugo - napisao je Jovan Mitrović u objavi, piše N1.

Ističe da "sve porodice koje su izgubile sinove, ćerke, braću i sestre, prijatelje, traže načine utehe u njihovim željama koje su imali, a nisu ostvarili, i rade na tome da ih ispune".

- Kroz ostvarivanje tih želja, traje, ne samo sećanje na njih, već i trajno prisustvo njihovog duha, njihovih ambicija, njihove dobrote i ljubavi - poručio je.

Naveo je da pored toga što će istrčati do manastira Tumane zbog svog brata, veruje da bi njemu bilo još draže da to uradi u humane svrhe za mlade koji su teško ranjeni u masakru 4. maja.

- Ovim putem, sve vas pozivam da donirate koliko ste u mogućnosti i podržite neostvarenu Pecinu želju time što ćete, u okviru svojih mogućnosti, novčano pomoći oporavak teško ranjenih u Malom Orašju - naveo je Jovan Mitrović.

Podaci za uplatu: Jovan Mitrović

Račun: 160-6000000847092-76

Svrha uplate: Pomoć ranjenima u Malom Orašju

Akcija prikupljanja pomoći traje do 31.12.2023. godine

Podsetimo, Uroš B. ubio je 4. maja, samo dan posle masovnog ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, u selima Dubona i Malo Orašje devet, a ranio 12, uglavnom mladih ljudi, navodi N1.

Više od sedam meseci od tog ubistva još masovnom ubici, koji je od ranije imao dosije, nije počelo suđenje, mada je Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo 18. oktobra optužnicu protiv njega, kojom mu se na teret stavlja teško ubistvo, za koje je prema srpskom zakonu zaprećena kazna od 20 godina zatvora, pošto je u vreme počinjenog zločina imao manje od 21 godine, odnosno bio je stariji punoletnik.

U Malom Orašju ubijeni su Nikola Milić (15), Aleksandar Milovanović (17), Marko Mitrović (18), Lazar Milovanović (19), Nemanja Stevanović (21) i Petar Mitrović (25), dok su u Duboni ubijeni Milan Panić (22) i njegova sestra Kristina Panić (19) i Dalibor Todorović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati