Život

Direktno.rs

28. 12. 2021. 21:48 0

Porodicu Božić čine tri deteta i dve žene obolele od karcinoma

Selo Lece. Zorica, Ivana i tri maloletna deteta. Oronula kuća, bez vode i kupatila. Bez grejanja. I svega 10.000 mesečno. Kažu ljudi, tuga da veće nema. U rudarskom selu Lece nadomak Medveđe živi petočlana porodica Božić. Majka Ivana ima 40 godina i samohrana je majka tri sina, uzrasta od 5 do 8 godina. U kući sa njima živi još i Ivanina bolesna majka Zorica. Žive od socijalne pomoci, koja iznosi jedva 10.000 mesečno.

Kako ističe Ivana bi htela da radi, ali nije imala uspeha da pronađe bilo kakav posao. Uostalom, ne samo da Ivana mora da se brine kako o deci, tako i o majci, već je i sama bolesna. Naime, obe boluju od karcinoma.

Cela porodica živi u rudarskom stančiću od tridesetak kvadrata, bez vode i bez kupatila, sa oskudnim nameštajem. Zimi čak svi spavaju u jednom krevetu, jer nemaju dovoljno drva za ogrev dve sobe.

Ivana uskoro ide na operaciju i naglašava da su joj voda i kupatilo preko potrebni. Kao i hrana i stvari za decu. Majka dodaje da često nema deci ni pljeskavicu da im kupi kad ih dovede u obližnju varošicu i da jedva ima hleba da kupi svakog dana jer deca rastu, pa i potrepštine oko njih.

 

U poslednje dve nedelje, ova porodica je u nekoliko navrata dobila pomoć HO "Deca su dar od boga" i humanih sugrađana u vidu hrane, garderobe, paketića za decu, ali to nije dovoljno. Potrebna im je finansijska pomoć za lečenje, kao i sređivanje kuće i kupatila. Dobro bi im došlo i nešto nameštaja.

Svi koji zele da uplate novac da se obezbede normalniji uslovi na pragu ove zime Milanu, Andriji i Stefanu mogu uplatu izvršiti na žiro račun: 160600000112724622 – sa napomenom za Ivanu Božić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati