Život

16. 09. 2021. 16:05 0

Građani organizuju 2,5 miliona koraka da Vanja pobedi SMA

Da li ste znali, ovih dana Srce Beograda kuca ispod Avale!? Ne na Slaviji, ne na Trgu Republike, niti na Kalemegdanu, Beogradu na vodi, već u jednom malom naselju, na obodu Beograda. Ovo "galsko selo" Beograda zove se Resnik i prepuno je srčanih ljudi koji ne napuštaju svoju sugrađanku, Vanju Malović, bebu od 4 meseca koja boluje od pinalne mišićne Atrofije (SMA), a za čije srećno detinjstvo i život je potrebno skupiti za lek od 2,5 miliona evra, piše na Instagram stranici "Da Vanja pobedi SMA".

"Resničani ne da ne odustaju, oni samo pojačavaju intenzitet borbe!  Digao se ceo Resnik da pomogne roditeljima male Vanje, Pavlu i Milici, koji su detinjstvo proveli i dobar deo života upravo u ovom naselju, znaju ih kao dobre ljude i prijatelje...

Solidarnost i humanost ih je ujedinila u velikoj muci koja je zadesila njihove prijatelje i komšije. Nadaju se da će svojim primerom da probude ostatak Beograda, jer koliko god srčani bili, Resničanima i Vanji treba pomoć, jer iznos je ogroman! Zato su ti fantastični ljudi, Resničani, u subotu 18.9. organizovali simboličnu šetnju "2,5 miliona koraka za Vanju", kojom će pokušati da skrenu pažnju javnosti i ostatka Beograda, na važnost i hitnost ove borbe.

Ceo skup počinje kod Tržnog centra u Resniku, iznad Doma zdravlja, gde će se okupiti šetači, posle čega će se uputiti do Crkve Sv. Vladike Nikolaja Žičkog, duhovnog sedišta pravoslavnih Resničana, gde će se održati moleban za Vanju. Zatim sledi šetnja do Jezera Pariguz, gde je od 11,15 pripremljen bogat zabavni program. Sledi povratak na polaznu tačku, u centru naselja, na "Bazar i kafu za Vanju".


Resničani pozivaju medije, humane pojedince iz sveta show biznisa, glumce, pevače, influensere, da isprate ovaj događaj i da zajedno sa njima pošalju apel ostatku Srbije, jer vreme nije Vanjin saveznik i potrebna je hitna reakcija.

Molimo Vas, podelite ovu vest i pomognete Vanji tako što ćete poslati bar SMS (cena 200 din)."

SMS 1077 na 3030

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati