Život

I. V.

24. 01. 2021. 09:32 6

"SILAZIMO, BAKANA": Dva meseca tražimo njegov osmeh i dobrotu

Pre dva meseca u Zemunu je, u Prvomajskoj ulici, pri izlasku iz autobusa nastradao četvorogodišnji Despot. Bio je sa bakom, nedaleko od svoje kuće. Skup podrške će se održati danas u 18 časova u Zemunu, Prvomajska ulica, autobuska stanica "Bosanska" (mesto na kom je Despot ubijen).

Bol očajne porodice ne prestaje. Tim povodom oglasio se i otac nastradalog mališana.

Njegovo obraćanje prenosimo u celosti.

"Danas je dva meseca od kada je naš sin Despot ubijen na ovom mestu.

Dva meseca ga tražimo u slikama i snimcima jer nam je to jedino preostalo.

Tražimo njegov osmeh a bio je njegov zaštitni znak, tražimo njegovu dobrotu a bila je najčistija, tražimo našu ljubav a bila je beskonačna, tražimo našu sreću, a bili smo najsrećniji na svetu.

Zašto?

Despot je samo želeo da sa svojom bakanom izađe iz autobusa, njegove poslednje reči su bile „Silazimo, bakana“ i on i bakana su se čvrsto držali za ruke i na vreme se spremili da ih vozač vidi da žele da izađu iz autobusa. Ali vozač nije gledao. Vrata autobusa u pokretu sa poslednjeg stepenika su ih izbacila napolje, Despota je vozač autobusom vukao po asfaltu, nije stao, nije gledao. Povrede su fatalne, nijedna mama, nijedan tata ne treba da ima takvu uspomenu na svog sina jedinca. Mi našeg sina nismo zagrlili, nismo poljubili dva meseca, a to smo radili stotinu puta dnevno. A vozač je na slobodi bez imalo kajanja, empatije i ljudskosti.

Bahatost, bezobzirnost, žurba i nebriga su bili preči od odgovornosti na radnom mestu, od obaveze da se poštuje Zakon o bezbednosti saobraćaja, od obaveze da poštuje pravilnik GSP-a gde je jasno navedeno koje su obaveze vozača na stajalištu pri izlazku i ulasku putnika, gde je dodatno naznačeno da su oni u obavezi da pomognu osobama sa malom decom. Dokazi jasno ukazuju ko je kriv za ubistvo našeg sina i mi tražimo da krivac bude lišen slobode" - stoji na kraju pisma oca nastradalog Despota.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati