Život

Direktno.rs

28. 10. 2020. 10:35 0

POMOZIMO Baka s unucima živi u kući, koja samo što se nije RASPALA

Baka Ljubica Aćimović (69), koja sama s dvojicom unuka živi u siromaštvu, u selu Ljubinić, nadomak Obrenovca, a o kojoj su mediji nedavno pisali, i dalje glavu razbija šta da radi jer stiže zima, trošna kuća u kojoj borave više od dve godine samo što se ne sruši, a zidovi sve više pucaju, zbog čega ona ne sme noću da spava.

"Prilegnem samo danju"

- Ništa se, nažalost, nije promenilo otkako ste bili ovde. Ako se kuća sruši - nekako ćemo se snaći, ali molim boga da se to ne desi tokom noći. Ne smem ni da zaspim. Prilegnem samo danju, tek po koji sat. Zidovi sve više pucaju, a u jednu pukotinu može ući cela ruka - kaže ta hrabra žena za 24sedam.rs i dodaje da je izgubila sav optimizam da će njeni unuci živeti bolje. 

Najviše je brine dolazak zime jer nema novca da kupi ogrev.

- Topli dani uskoro će biti iza nas. Onda mene i moje unuke čeka najteža borba. Zima je, pored ove kuće u kojoj smo, naš najveći protivnik. Moram, kako znam i umem, da skupim novca za drva, inače će se moji unuci smrzavati. Ja više i nisam bitna, ko zna još koliko ću izdržati, ali moja deca su mala i pred njima je budućnost. Ali, ne znam šta ću. Ne znam kako da im pomognem - priča Ljubica.

Bez kupatila i vode

Ova baka u oronuloj kući živi s unucima Draganom (15) i Davidom (11), koje je majka napustila pre sedam godina. Kad su je novinari prošlog meseca posetili, uverili su se u kakvim uslovima borave ove tri duše. Zidovi straćare popucali su i pocrneli od vlage, a nemaju vode i kupatilo. Kako je baka Ljubica tada rekla, najveća želja im je da im se uvede voda i sazida kupatilo, da svoje unuke više ne kupa u koritu, vodom iz bunara. 

Uz sve to, ova porodica živi od bakine penzije, koja iznosi 15.000 dinara i alimentacije od 10.000, koju majka šalje svojim sinovima. Finansijsku situaciju u kojoj se nalaze baka Ljubica objasnila je ovako:

- To nije dovoljno da se nahrane i obuku tri duše. Uvek je nešto potrebno. Ima dana kada ništa ne pojedemo. Dragan je i fudbaler, pa mu trebaju patike, majice… - izjavila je ona ranije za medije.

Naposletku ostaje samo jedan zaključak: "Vapaj siromašnih doseže do neba, ali ne pronalazi put do ljudskog uha".

Pomozite porodici Aćimović

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete ovoj porodici, to možete učiniti uplatom na sledeće žiro račune u “Poštanskoj štedionici”, na ime Ljubica Aćimović:

Dinarski: 200-67339134-58

Devizni: 200-121736624-97 IBAN: RS35200000012173662497

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati