Život

Direktno.rs

24. 10. 2020. 19:31 0

"SPS stiče političke poene na račun zdravlja žena"

Godinama je SPS na vlasti na Zvezdari i nikada nisu pokušali da uvedu ove preglede u DZ da budu na raspolaganju svakoj ženi. Ne, oni i dalje crpe resurse opštine i na račun zdravlja žena promovišu svoju stranku. Sram vas bilo, gospođe iz SPS Zvezdara. To što vi radite nije politika, oglasila se na Tviteru SSP-Zvezdara, povodom flajera SPS u kojem pozivaju žene da se testiraju na karcinom dojke.

Tim povodom, Tijana Šerbula, iz SSP Zvezdara, dala je izjavu za Direktno.rs.

- Juče su aktivisti SPS, u Bulevaru kralja Aleksandra, delili flajere u kojima se pozivaju žene na testiranje na karcinom dojke. To je klasično samopromovisanje stranke na račun zdravlja građana - kaže Šerbula.
Ona podseća da su u DZ Mirijevo ukinuti ultrazvučni pregledi za žene, pod izgovorom epidemije Kovid-19 i objašnjava proceduru testiranja u stranačkim prostorijama SPS.

- Uzorak krvi šalju u nepoznatu privatnu laboratoriju, što je krajnje nedopustivo - ističe Šerbula.
Postavlja se opravdano pitanje, zašto testiranja žena na ovu opaku bolest ne obavljaju državne medicinske ustanove. Umesto njih, taj posao na sebe preuzimaju političke stranke, koje stiču jeftine političke poene. Dakle, sve one žene koje nisu na političkoj liniji SPS, na taj način ostaju uskraćene za kontrolu, dok čekaju na listi u državnim ustanovama ili papreno plaćaju uslugu u privatnim klinikama.
Danas je Međunarodni dan borbe protiv raka dojke, a od te bolesti u Srbiji godišnje oboli oko 4.600 žena, a 1.600 umre, saopštio je pokrajinski ombudsman i ponovio da je rana dijagnostika ključ prevencije te zloćudne bolesti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati