Život

Direktno.rs

14. 10. 2020. 12:33 3

"Vučiću, pomozi maloj Lani Jovanović, ti si joj poslednja nada!"

Dragi predsedniče, Aleksandre Vučiću, pomozite nam u ovoj borbi da Lani vratimo osmeh na lice, da bolnički krevet zaboravi i vrati se u svoj krevetac, okružena svojom porodicom. Maloj Lani još malo treba da bi otputovala u Ameriku i dobila terapiju. Mi smo se ujedinili i svakim danom radimo na tome da stignemo do cilja, ali nama, građanima Republike Srbije, kao i Lani, potrebna je pomoć države da bi pobedili u ovoj borbi. Lani je svaki dan sve lošije, a vremena je sve manje, kaže se u apelu građana za pomoć maloj Lani Jovanović, koja boluje od spinalne mišićne atrofije.

- Državo, reaguj, u pitanju je jedna mala beba, koja tek treba da živi. Ako joj mi kao država ne pomognemo da vrati osmeh na lice, ko će - kaže se na kraju apela.

Kako je Direktno.rs već ranije pisao, Srbija je do sada prikupila milion i dvesta hiljada dolara za izlečenje desetomesečne Lane Jovanović koja do kraja godine mora da primi gensku terapiju. Da bi Lana dobila ovaj lek potrebno je još nešto više od milion dolara i humanost svih nas!

Jedina šansa za život male Lane jeste da do kraja godine primi lek "Zolgensma", gensku terapiju koja je jedina dala rezultate u izlečenju spinalne mišićne atrofije, od koje ona boluje. 
- Milion i dvesta hiljada dolara je suma koju je Srbija do sada prikupila za izlečenje naše ćerke Lane Jovanović i mi smo svima koji ste nam pomogli neizrecivo zahvalni. Mi smo, zajedno sa vama na pola puta do najvažnije bitke - bitke za život naše ćerke - rekao je Lanin tata Dimitrije Jovanović.

Na društvenim mrežama pojavila se i potresna ispovest majke male Lane Jovanović.
- Kažu ljudi, dobiješ u životu onoliko tereta koliko možeš da podneseš. Ne znam, mislim da u mom slučaju nije tako. Jer ja više ne mogu da podnesem. Ona samo spava, ona se ne smeje, ona je toliko umorna. Nemam snage više da je gledam tako. Želim njen mio osmeh, želim opet da okice sijaju. Želim svoj dom, svog sina. Telo više ne može da izdrži, osećam se toliko izlomljeno. Snage nema, kao utvara sam. Što ona, što ne ja?!!! Što ne mogu ja da nosim njenu bol? Dokle? Dala bih sve na svetu da ovo prestane. Nema nade, nema ničega, sve je nestalo - stoji u objavi na Fejsbuku koja steže srce.

Spinalna mišićna atrofija je retka i vrlo progresivna bolest i čini da zbog nedostatka primarnog gena koji je zaduzen za proizvodnju proteina, mišići ne mogu normalno da se razvijaju. To, onda, onemogućava normalne životne funkcije, od kretanja do disanja. U Srbiji samo 34 ljudi pati od ove bolesti.
Pozivamo vas da pomognete Lani:

Slanjem SMS poruke: upišite 808 i pošaljite SMS na broj 3030 (200 RSD) Slanjem SMS poruke na 5757 (100 RSD)

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130

IBAN: RS35160600000006991130

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati