Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Život

Direktno.rs

28. 07. 2020. 18:23 26

"Vučiću, ponižavaš i vređaš potpisnike zato što misle svojom glavom!"

Kada se predsednik Vučić izjasni o određenoj temi, možemo zaključiti da je zaista istina da ima vredne, dobre i poslušne đake. Brnabić, Lončar, Kisić Tepavčević... Svi su lepo savladali gradivo i preneli ono što im je rekao "profesor doktor" Vučić. Zato ga razumem kada ih tako hvali i brani. Pa nas, pogleda putem ekrana, izvređa i kaže: "Ko sme da napada najbolje, najvrednije što imamo?

Gde ste videli među potpisnicima peticije (2.723 lekara, prosvetara, umetnika, građana, studenata...) "poštene, vredne"? Da li na ovo normalan čovek može nešto reći? Prvo ostanemo bez teksta, pa se zapitamo da li je ovaj čovek normalan, a onda poželimo da idemo ponovo na ulice i da ga po svaku cenu skinemo sa trona. Brani čak i Darijinu frizuru i kaže: "Sram vas bilo". A ja kažem njemu: Sram Vas predsedniče bilo kada ste se tako osilili. Vi se nad nama iživljavate, a ne mi nad Kriznim štabom. 

Darija je svoje kolege nazvala nekompetentnim, a sluša ne kompetentnog Vučića i po njegovoj želji predlaže epidemiološke mere celoj Srbiji, Lončar zahteve lekara ocenjuje kao politički potez, ponižava pojedine potpisnike, a i dalje nije shvatio šta piše u pismu, niti vidi koliko je on sam bezvredan. Dok Darija izjavljuje "zar je čudno što neko ima čistu kosu?" Savetujem joj da ne provocira svoje kolege u skafanderima. 

Čak ni ne zvuči dobro, da su kolege. Isto poručujem i Vučiću, ne zanima nas Darijina frizura, samo povlačimo paralelu između tih vrednih i bezvrednih. Dok se ona frizira i šminka, odmara po Zlatiboru, oni vredni, pošteni su u skafanderima, uz pacijente ili su se već zarazili na radnom mestu, pa su i sami pacijenti.

Niko ih ne pita da li su epidemiolozi, virusolozi, infektolozi, ortopedi... odnosno da li su kompetentni da rade sa COVID bolesnicima. Samo im Darija kompetentnost preispituje kada kaže da je Krizni štab zakazao. A ona ne zna ni da obuče skafander, pitam se da li zna da koristi stetoskop. Znam da su joj brojke glavne u opisu njenog posla, ali eto, zabrojala se, pa i tu zakazala. Pa kako je onda Vučiću to najbolje što imamo? Najbolji su oni koji Vama služe, a ovi potpisnici su bezvredni, jer misle svojom glavom. I što nisu SNS! Apsurd.  

Dokle ćemo još da slušamo da smo uspešni u borbi protiv COVIDA jer mnogo testiramo, imamo respiratore... To što već mesec dana imamo (ono što priznate) po 400 obolelih i svakog dana umire po 10 ljudi? Zar je to uspeh? Naravno, mi znamo i da i dalje lažete, da su brojevi daleko veći, koliko ih je u bolnicama netestiranih, oni ne ulaze u statistiku... Sve se to zove NEUSPEH! Mogli smo izbeći ovaj drugi pik prvog talasa, barem smo ga mogli držati pod kontrolom da se Vi Vučiću niste "igrali lekara" i gurali svoj nos gde mu nije mesto. Sve zbog izbora.

Što se tiče testova, sve je to upitno, a respiratori? To smo čuli od Petra Đurića i pročitali u zvaničnom izveštaju Zemunske bolnice. I tU je jasno kako stvari stoje. Šta će respiratori za vreme epidemije u magacinu? Treba da su u bolnicama, uz krevete, jer svakog dana mogu da zatrebaju. Ni drugi talas nije daleko po proceni doktora, za pet, šest nedelja. Znamo zašto, jer nemate ubodnih mesta za njih u ovim našim "Savremenim klinikama, bolje opremljenih od nemačkih". 

Znamo mi, predsedniče, našu Srbiju i da se mnoge naše klinike raspadaju. Zašto niste, recimo, u Somborsku bolnicu usmerili respiratore? Ogromna je to bolnica, opslužuje ceo zapadno bački okrug i uzgred sva se raspada, kako stari tako i novi deo. Infektivna u Novom Sadu takođe, raspada se, kao i psihijatrija.

Ali kada slikate za TV, uvek prikaŽete Urgentni centar, jer je ta zgrada nova i lepa. Neverovatno kako Vam se sve temelji na lažima. Zar stvarno mislite da neko veruje u Vaše bajke, da je Srbija zemlja gde se snovi ostvaruju?

Ostvaruju se Vama.

Lekar iz skafandera i verni čitalac Direktno.rs

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Tačka susreta

Zoran Živković [25.05.2022.]
Anketa

Kako ćete da se hladite tokom leta?

Rezultati

Video dana

70 konja