Život

[ Izvor: Infoliga ]

28. 07. 2020. 11:41 0

BRAVO! Nesvakidašnja lepa vest iz Ivanjice

U moru nedaća koje su zadesile Ivanjičane prethodnih meseci, napokon stižu lepe vesti. Lekari ivanjičkog Doma zdravlja pomogli su u donošenju na svet dve bebe, dečaka i devojčicu. Iako se Ivanjičanke već godinama porađuju u Čačku, ovaj put nije bilo vremena pa su doktori u Ivanjici uspešno porodili dve ponosne mame.

-Odjednom su krenuli bolovi, sve se bukvalno dogodilo za petnaest minuta. Kada sam stigla u Dom zdravlja porođaj je počeo. Nisam bila uplašena jer mi je ovo drugo dete i sve je proteklo baš kako treba. Desetak minuta i Milica je došla na svet, bogu hvala zdrava beba - priča porodilja Dušica Radović, prenosi Infoliga

Za nju je još i bilo vremena da je lekari smeste u opremljenu prostoriju za hitne porođaje dok se druga gospođa porodila bukvalno na stolu u ginekološkoj ordinaciji.

- Porođaji su u oba slučaja već bili krenuli pa smo, koleginica dr Sretina Stojanović i ja, uradili ono što nam profesija nalaže kako bismo majkama pomogli da na svet donesu dve zdrave bebe. Prvu porodilju smo smestili u opremljenu ordinaciju koja je namenjena hitnim porođajima, dok je drugoj porođaj krenuo u ginekološkoj ordinaciji tokom pregleda. Sve je proteklo dobro i nama kao lekarima ovo su iskreno najlepši trenuci jer ne postoji ništa dragocenije od  onog prvog dečijeg plača - kaže ginekolog dr Miloš Đoković.

Ivanjički Dom zdravlja već godinama nema porodilište pa je plač novorođenih beba u ovoj zdravstvenoj ustanovi retkost. Upravo zbog toga je beskrajno dragocen  posebno u vremenu obojenom epidemijama, nedaćama, sivilom.

Još jedna svetla tačka u beskrajno dugim danima vanredne situacije je broj trudnica u Ivanjici koji je u poslednja dva meseca povećan. Prema zvaničnim podacima za prvi kvartal ove godine u Domu zdravlja Ivanjica evidentirano je 148 trudnica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati