Čeda boluje od cerebralne paralize, ne može da hoda | Život | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Život

[ Izvor: RTS ]

22. 05. 2020. 19:51 0

Čeda boluje od cerebralne paralize, ne može da hoda

Trinaestogodišnji Čeda Tošić iz Pirota od rođenja boluje od cerebralne paralize, ali je kao dečak posle tri operacije uspeo da prohoda. Bolest se vratila i on ponovo mora na operaciju koja košta 305.000 dinara, bez pratećih troškova. Deo novca je sakupljen zahvaljujući akciji koju su na društvenim mrežama pokrenuli njegovi nastavnici, a i grad će pomoći. Potrebno je obezbediti još 160.000 dinara.

Ekipu RTS Čeda je dočekao sedeći ispred kompjutera, jer otkako mu se zdravstveno stanje pogoršalo - ne može da se kreće.

Ipak, to ga ne sprečava da redovno pohađa školu, trenutno onlajn nastavu za 6. razred, kao jedan od najboljih đaka u odeljenju.

- Nemam neki poseban predmet, ali sam bio na takmičenju iz istorije, srpskog jezika, tačnije čitalačke značke, i matematike. Ja bih jednog dana želeo da upišem srednju ekonomsku školu i da radim u kancelariji - rekao je Čeda.

Još jednom će morati pod nož

Međutim, uspeh u školi i radost odrastanja, ponovo je poremetila bolest.

Čedina majka Ljiljana Đukić kaže da je on naglo porastao i doktori su rekli da mora još jednom da se odradi operacija u pubertetu.

- Ne može uopšte da hoda, ako ide u ve-ce on otpuzi, ne može da se umije, ne može da se obuče, ne može ništa - ispričala je majka.

Put do ozdravljenja prepun je prepreka, uglavnom materijalnih. Porodica živi u više nego skromnim uslovima - od dečjeg dodatka i tuđe nege. Zbog toga je za njih nedostižna suma od 160.000, koliko nedostaje za operaciju. Majka Ljiljana se ponovo uzda u plemenite ljude.

- Ja znam da ima još dosta bolesne dece, znam da je mnogima potrebna ova pomoć, nažalost. Ali, nadam se da će naići neki dobri ljudi da mi pomognu, da uspemo i ovaj put - rekla je majka Ljiljana.

Na potezu je humanost koja će pomoći Čedi u ostvarenju sna - da ponovo stane na svoje noge.

- Ne bojim se svoje operacije jer uvek posle kiše dođe sunce... ili duga. I mislim da će i meni jednom doći duga - rekao je Čeda.

Žiro račun za pomoć Čedi

AIK BANKA, Ljiljana Đukić,Timočka 14 Pirot

Račun 105-0000403094021-88

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Novi simbol Beograda

Zoran Živković [25.09.2020.]


Video dana

Pedantna majstorija

Anketa

Šta je za vas Goran Vesić?

Rezultati