Život

I. Đ.

19. 03. 2020. 20:25 2

SOLIDARNOST Nišlija poklanja svoje povrće iz bašte

Aleksandar Tanić pružio je na društvenim mrežama ruku solidarnosti svim stanovnicima Niške Banje, starijim od 63 godine, ali i onima koji nisu u mogućnosti da u trenucima pandemije koronavirusa nabavljaju sveže povrće.

Tanić je saopštio da sugrađanima poklanja sveže neprskanu zelenu salatu i rotkvice, kao i da, zbog ograničenja kretanja, dostavu vrši na kućne adrese.

Kako u vreme vanrednog stanja ima pojedinaca koji situaciju javno koriste za lični marketing i poneki poen u narodu, poželeli smo da od Tanića saznamo koje su zaista njegove namere tokom najtežih trenutaka u Srbiji u poslednjih dvadeset godina.

- Nema ovde nikakve strategije, svi koji me znaju navikli su da kad god mogu pomažem ljudima oko sebe. Težak je trenutak i pravo vreme da se svi solidarišemo koliko možemo. Sedeo sam sinoć sa ocem, pričali smo i shvatili da ima dosta njih koji su sada sprečeni da se zdravo hrane, ne smeju ni do prodavnice da odu. Postovao sam svoj predlog, i evo, imam već mnogo ljudi koji se interesuju. Svima ću odneti salate i ostalo, kome god da treba. Ozbiljna je situacija. Videlo se to od starta iako smo slušali priče da se radi o najsmešnijem virusu ikada - kaže Tanić za Direktno.rs.

On kaže da se i u njegovom kraju situacija potpuno promenila - stariji ne izlaze, a i mlađih je manje. On gleda da se uveče ne viđa toliko s ljudima, a i kad je u društvu, poštuju naredbe da jedan od drugog budu udaljeni najmanje jedan metar.

- Ne izlazimo u grad. Imamo za sebe rakiju, beli luk, ljuto, to nam je dovoljno da se čuvamo. Nije lako starijima. Mnogo su se uplašili, mada i na televiziji to sve dižu na neki neverovatni nivo panike - kaže Tanić.

Dok naglašava da će prilikom susreta sa svakim sugrađaninom imati masku i rukavice, Aleksandar ističe da će mu puno srce biti kad vidi da je nekom pomogao.

 - Ne trebaju mi kamere i novinari da me prate dok nekom nešto dajem. To radim iz srca, a ne kao neki koji šta god da urade, gledaju da za to svi znaju. To nije prava, spontana pomoć. Ako nekom olakšam život u vanrednom stanju, biće mi dovoljno  - rekao je ovaj Nišlija velikog srca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati