Poznati

Direktno.rs

26. 10. 2021. 21:05 0

Kejti Peri bila pop princeza, pa zamalo bez karijere

Nekadašnja pop princeza Kejti Peri proslavila je 37. rođendan. Jedna je od najprodavanijih izvođača današnjice, sa prodatih 100 miliona singlova. Neke od njenih najpoznatijih pesama su Dark Horse, Roar, Firework, Teenage Dream, Chained To The Rhythm i druge. Iako je početkom desetih godina ovog veka dostigla vrtoglavu planetarnu popularnost, ona je već sredinom 2016. godine gotovo u potpunosti izbledela i pevačica od tada ne uspeva da se nađe na vrhovima top lista.

Njena karijera je počela 2001. godine kada je objavila svoj album prvenac, Katy Hudson, potpisan njenim pravim imenom. Na ovom albumu je dominirala hrišćanska muzika. Album je zvanično postao neuspeh, prodat je u nekoliko stotina primeraka.

Nakon neuspeha sa prvim albumom, Kejti se okreće drugačijoj vrsti muzike. Prvobitno menja svoje umetničko ime, i od tad postaje poznata pod svojim pseudonimom Kejti Peri.

Prvu pesmu pop prizvuka, Ur So Gay, objavljuje 2008. godine. Nakon toga je usledilo objavljivanje njenog drugog studijskog albuma One Of The Boys za Kapitol rekords. Prvi singl sa tog albuma, I Kissed a Girl, postigao je veliki međunarodni uspeh i doneo Kejti veliku slavu našavši se na prvom mestu 19 top lista širom sveta.

Osim u Americi, Kejti je postala globalna zvezda sve prisutnija u medijima. Njeni singlovi su se prodavali kako u Americi tako i u ostatku sveta. Zbog toga je jedna od najprodavanijih pevačica današnjice.

Nakon njenog četvrtog studijskog albuma "Prism" kreće njen karijerni pad. Album "Witness" i "Smile" nisu uspeli da održe prethodne komercijalne uspehe njenih albuma.  Kejti je nedavno u razgovoru za američke medije izjavila da je zbog toga bila jako depresivna, ali da trenutno uživa u ljubavi i porodičnom životu koji ima sa glumcem Orlandom Blumom.

"Mislim da više ne moram nikome da se dokazujem, kada je reč o mojoj muzici", izjavila je Kejti, koja je juče proslavila rođendan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati