Poznati

Direktno.rs

27. 09. 2021. 20:33 0

Prva premijera u sezoni: "Široka zemlja" o krizi braka

"Široku zemlju" su u Jugoslovenskom dramskom pozorištu oživeli Vojin Ćetković, Marija Vicković, Svetlana Bojković, Irfan Mensur...

Predstava "Široka zemlja" Artura Šniclera u režiji Marka Manojlovića premijerno je izvedena na Sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Šniclerova tragikomedija "Široka zemlja", objavljena je 1911. godine u Berlinu, a iste godine je prvi put izvedena u Folksteatru u Beču.

Osnovna tema komada je kriza braka kroz suptilnu studiju o društvenom moralu i (ne)vernosti.

- Prvi put radim Šniclera i verujem da je pisac koji će tek biti ''reotkriven''. Govori o ljudima koji ne mogu da se orijentišu i usmere život u nekom pravcu, pronađu neki svoj put - kazao je najavljujući premijeru predstave reditelj Marko Manojlović.Scenografiju potpisuje Branko Hojnik, kostimografiju Lana Cvijanović i Marija Marković Milojev, a kompozitor je Vladimir Pejković.

"Široku zemlju" su u Jugoslovenskom dramskom pozorištu sinoć oživeli Vojin Ćetković, Marija Vicković, Svetlana Bojković, Irfan Mensur, Petar Benčina, Milica Mihajlović, Milena Vasić, Srđan Timarov, Tamara Šustić i Aleksej Bjelogrlić, koji je prvi put igrao na sceni teatra čiji je postao stalni član.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati