Kultura

[ Izvor: Nova.rs ]

05. 04. 2024. 17:53 0

Marija Vicković: U Narodnom pozorištu nekad "ispuste" glumce

Svaki glumac voli da ima kuću koja vodi računa i misli o njemu, pozorište koje će mu dozvoliti da se razvija. Meni su to pružili moji Jugosloveni, kaže glumica Marija Vicković koja je nakon 22 godine u Narodnom pozorištu postala stalni član u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP).

Vickovićeva je pre dva dana na svečanosti povodom Dana pozorišta nagrađena za ulogu Roksane u predstavi "Sirano" Gorčina Stojanovića, a za Novu.rs istakla je da joj veoma znači što se “transfer” dogodio baš nakon te role.

– Posebna mi je čast što sam dobila ovu nagradu za Roksanu jer mislim da smo zaista napravili spektakularnu predstavu. Uz divne kolege, i Gorčinovu režiju, koja je, mislim, najbolja dosad, uživala sam u svakom trenutku stvaranja ovog komada. Najsrećnija sam što baš posle ove uloge dolazi moj zvanični prelazak u Jugoslovensko dramsko pozorište – kaže glumica.

 Ističe da je oduvek bila zadovoljna u JDP jer su joj pružali prilike da raste i razvija se u svom pozivu:

– Jugoslovenima sam zahvalna što sam ovde gde jesam. Ne znam da li bih ovoliko postigla u pozorištu da mi oni nisu davali priliku da dam svoj maksimum. Mnogo više nego u Narodnom. U prilog tome govori i činjenica da su ljudi do sada i mislili da sam ovde član. Suštinski neće biti neke velike razlike, jer je moje intimno osećanje ovde. Osećam se mnogo bolje!

Upitana šta joj nije odgovaralo u nacionalnom teatru kaže da je u JDP prosto zadovoljnija.

– U Narodnom pozorištu ponekad umeju da ispuste neke glumce. Razlozi su različiti, na drugačiji način se dobijaju uloge… A, ja ipak volim da iza mene stoji kvalitet, a ne neke druge stvari – zaključila je Marija Vicković.

 Glumica se na društvenim mrežama zahvalila Narodnom pozorištu:

– Hvala nacionalnom teatru na svim ovim godinama, što bi rekao stari, dobri Arsen Dedić: 'Pamtim samo sretne dane'… Hvala dragim kolegama na svim nezaboravnim trenucima!

Pre Marije Vicković, sličnu odluku su doneli i Nenad Jezdić i Anita Mančić, kad su napustili Atelje 212, kao i Sloboda Mićalović, koja je takođe otišla iz Narodnog pozorišta u Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati