Poznati

Direktno.rs [ Izvor: Gloria ]

03. 08. 2021. 17:50 2

Milan Marić: Posećujem psihoterapeuta, to je lična higijena

Glumac Milan Marić govorio je o tome kako vodi računa o svom zdravlju i priznao da posećuje psihoterapeuta.

- Ukoliko se ne suočavate sa nekom bolešću, odlika mladog čoveka jeste da o zdravlju uopšte ne razmišlja, da misli da je ono neustrašiv izvor, reka koja konstantno teče istim tokom, da može sve. Sazrevajući, shvatite da to i nije baš tako. Ako uzmemo u obzir gde i kako živimo, intenzitet informacija koje konstantno primamo, stres, vreme koje je nesigurno, turbulentno, blage anksioznosti koje se javljaju na svakodnevnom nivou, moramo se zapitati kako da produžimo osećaj zdravlja i zaštitimo se od svega što je duže moguće, a da ipak ne živimo krijući se od svega toga. Bitno je osluškivati svoje telo i otići jednom godišnje na sistematske preglede. To nije ništa strašno, nepohodno je, kao briga o psihičkom zdavlju - rekao je glumac za magazin „Gloria“.

Milan je zatim otkrio da posećuje psihoterapeuta.

- Moja je sreća što nemam nikakav problem s tim pa već godinama odlazim na terapiju i o tome ponosno govorim. Mnogo mi pomaže, smatram da je to stvar lične higijene, poput tuširanja ili pranja zuba. Terapija je moj najbolje utrošen novac. Pomaže mi da upoznam sebe, a to je isto vrlo težak proces. Neke stvari jednostavno ne želite da prihvatite. Imate, recimo, neki problem i mislite da je mnogo strašan, a rešenje vam je ispred nosa. Onda uvidite banalnost svega toga i to vas zapanji. Kažem sebi: „Deset godina muči me jedna stvar, kako je nisam odmah video - otkrio je Milan prošle godine.

Glumac je svojevremeno otkrio i o čemu obično sa psihoterapeutom razgovara tokom terapije.

- To je kontinuirani rad na nečemu, nekad samo prepričavam prethodni dan, samo se ispričam. Nekad pokušavam da izvučem problem koji se nalazi duboko u meni i koji me muči. Imam neki svoj proces. Ne postoji jedna specifična stvar, to kod mene nije stvar incidenta. Suština je u tom konstantnom upoznavanju sebe i mapiranju sopstvene psihe. A gde je psiha, tu je i emotivni aparat - ispričao je glumac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati