Poznati

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

22. 06. 2021. 10:05 2

Gagi na sudu zbog "Ruže rumene": Tuži ga kolega

Nebojša Ljubišić tvrdi da je kompletan autor muzike i dela teksta pesme "Ružo rumena", a ne njegov kolega Dragan Gagi Jovanović, kako je zavedeno u Sokoju. Zbog čuvene pesme završili su na sudu.

Naime, kako prenose mediji, glumac Nebojša Ljubišić tužio je svog kolegu i klasića, čuvenog Drakčeta sa sela, da mu je ukrao pesmu. Preciznije, Ljubišić osporava da je Dragan Gagi Jovanović kompletan autor čuvene "Ruže rumene".Iz Sokoja - Organizacije muzičkih autora Srbije, potvrdili su da je kao autor muzike i teksta velikog hita upisan samo Gagi Jovanović. Međutim, još prošle godine stigao im je dopis od Ljubišićevog advokata Nenada Rudovića, u kome on osporava Gagiju kompletno autorstvo nad muzikom i delom nad tekstom. Jovanoviću su zato blokirane isplate tantijema, a njegov kolega sada treba da sudu da dokaže da je autor pesme. Nije na odmet znati da slični procesi u svetu traju i po nekoliko godina, a tantijeme, čak i na malom tržištu kao što je Srbija, mogu da iznose i po nekoliko hiljada evra.- Za sada na ovu temu neću davati nikave izjave - kratko je rekao Ljubišić za pomenuti list i, kako se navodi, potvrdio saznanja, a glumčev advokat je objasnio da će oni ovaj spor najverovatnije rešiti između sebe.

I Dragan Gagi Jovanović je potvrdio ovo, ali takođe nije bio bio previše raspoložen za priču.

- Ne bih komentarisao ceo slučaj. Za mene je to tužna priča. Bili smo drugari, ali vremenom se ljudi menjaju... - poručio je Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati