Poznati

Direktno.rs

30. 05. 2021. 16:17 2

Puriša Đorđević: Nema posebnog razloga da više živim

Puriša Đorđević, jedan od najznačajnijih režisera i scenarista koje je ovo podneblje imalo, govorio je o budućim planovima.

Puriša je početkom maja napunio 97 godina, ali i dalje radi. U pripremi je njegov dokumentarac o Matiji Bećkoviću pod nazivom "Gospodin", koji će uskoro biti prikazan na RTS.

U međuvremenu, Đorđević je prokomentarisao da li u ovom trenutku ima ambicija da snimi još neki film.- Neprijatno mi je što moram da kažem da imam 97 godina. Nema nekog posebnog razloga da više živim. Osećam se neprijatno što sam dobrog zdravlja i dva puta sam se vakcinisao, stalno nešto pišem. Želim da na Filmski centar Srbije konkurišem s jednim tekstom, ali nemam ambicije da pravim igrani film. Živim pristojno od nacionalne penzije kod ćerke, gde imam doručak, ručak i večeru. Meni je to dovoljno - naveo je on u razgovoru za Kurir.

Podsetimo, čuveni reditelj se nedavno osvrnuo i na ljubav sa Milenom Dravić.

- Između mene i Milene možda nije bila najsnažnija ljubav muškarca i žene, ali jeste ljubav zajedničkih ideja, misli, osećanja. Zajedno smo snimili 11 filmova, i to je najbolje od Milene i mene za sva naredna pokolenja. Koliko budu živeli moji filmovi toliko će živeti i moj odnos sa njom - ispričao je nedavno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Da odigramo jednu partijicu?

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati