Poznati

Direktno.rs

18. 05. 2021. 10:00 1

Minja Subota: "Marjanović je simbol naše bolje prošlosti"

Srpski kompozitor, muzičar i zabavljač, Minja Subota, teško je primio vest o smrti jugoslovenske muzičke zvezde Đorđa Marjanovića, s kojim se družio i sarađivao decenijama. On je u emisiji "Među nama" o svom prijatelju i saradniku govorio samo lepe reči, a prisetio se i nekih uspomena.

Minja je istakao da je postojao samo jedan Đorđe Marjanović i da nikada neće biti zaboravljen.

Subota ga je uvek smatrao najvećom jugoslovenskom zvezdu, a imao je priliku da ga upozna i kao plemenitog čoveka budući da su više od polovine života radili zajedno, putovali i družili se.- Decenije smo proveli zajedno. Ja sam ga najavljivao na sceni, imao sam i nastupe. Zajedno smo od onih davnih dana, može se reći da je Đorđe deo naše prošlosti. Pazite, onih vremena lepih. Kada ljude pitate "Kako je bilo pre", Đorđe je jedan od tih simbola. Značajno je reći da se on sav posvetio pesmi, sceni i publici. Bio je jedan pošten umetnik. Često smo sedeli u pauzama, a svaki red je studirao kako da ga saopšti i intrepetira - rekao je Subota, a na pitanje voditeljke Maje Nikolić šta je Marjanovića dovelo do obožavanja, Minja je objasnio u nekoliko rečenica:- On ima fan klub. Ili jesi ili nisi. To njegovo iskreno predavanje publici. Prvi se pokrenuo na sceni i napravio značajne korake kojima su posle krenuli interpretatori popularne muzike. Napravio je prvi solistički koncert u Domu sindikata uopšte. To je bila senzacija. Nijedan pevač nije ni pomišljao da pravi koncert. Ljudi su plakali. To je, isto, jedna stepenica, što je pokazao da može - rekao je Subota.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati