Poznati

Direktno.rs

26. 04. 2021. 14:20 10

Inicijativa da se put Beograd-Zagreb nazove po Balaševiću

Na društvenim mrežama pre nekoliko dana pojavio se predlog da se deo auto-puta od Beograda ka Zagrebu nazove po preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću.

Milan Janić, inicijator te ideje, rekao je za N1 da je to za sada samo ideja i da zvanično nije pokrenuta nikakva akcija u tom pravcu.

- Odlazak Balaševića posebno teško je pao jednoj generaciji koja je odrastala i sazrevala uz njega, mi ne znamo za život bez Balaševića. On nam je mnogo toga ostavio i mi osećamo ogromnu zahvalnost, a postavlja se sada pitanje kako da mu se odužimo. Balašević je više puta rekao da je zaslužio ulicu u Novom Sadu, a kada je postao pisac rekao je – zaslužujem malo veću ulicu. Kako će Novi Sad to da rešava, nemam sumnju da će to biti kako dolikuje, ali ovo je pitanje malo šire – kako ćemo mi ostali građani Srbije da mu zahvalimo - rekao je on.Janić je dodao i da bi ovim potezom bila poslata jasna poruka komšijama.

- Mislim da bismo davanjem imena putu pokazali jasnu poruku našim zapadnim komšijama - Hrvatskoj i BiH, pre svega, kako vidimo budućnost u našim odnosima. Ako mu damo ime po Đorđu Balaševiću, sasvim je sigurno da te odnose vidimo kao prijateljske, kao odnose saradnje, međusobnog razumevanja i poštovanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati